Sevgili okuyucularım, ABD’nin başkenti Washington’da geçen hafta -birileri (!) açısından- önemli bir toplantı yapıldı ve yeni bir işbirliğinin temelleri atıldı.
Kürtçü-BDP-Ermeni lobisi işbirliği!
Ermeni lobisi, ABD’de Yahudi ve Rum lobilerinden sonra gelen üçüncü baskı grubu. Orada bu lobiler çok önemli.
Kendi ulusal çıkarları açısından bastırıyorlar, yönetimin kendi toplumlarının çıkarları doğrultusunda kararlar almasını sağlıyorlar.
Bilmeyenler için anlatayım... 2015 yılı Ermenistan ve bütün dünyadaki Ermeniler için çok önemli bir tarih.
Onların deyişi ile “Ermeni soykırımının (!)” 100. yılı...

* * *

Yıl 1915. Birinci Dünya Savaşı olanca hızıyla sürüyor. Rus ordusu Doğu Anadolu’ya girdi. Osmanlı ordusu güçsüz ve hezimete uğradı. Kars, Erzurum, Erzincan, Trabzon, Gümüşhane, bütün Doğu Anadolu Ruslar tarafından işgal edildi.
Osmanlı ordusu bir yanda Rus ordusuyla, öbür yanda ise içimizdeki Ermenilerle boğuşuyordu. Doğu Anadolu’da Ermeniler çoktu ve devlete isyan etmişlerdi. Ermeni çeteleri ordumuzu arkadan vuruyor, Müslümanları kesip biçiyordu. Rusya’nın desteğini alan içimizdeki Ermeniler de -ne yazık ki- onlara katılmıştı. Ordumuz, kendi vatandaşı olan
Ermeniler ve Ermeni çeteleri tarafından vuruluyordu.
1915 yılında bir kanun çıkarıldı...
Ve savaş bölgesinde yaşayıp ordumuzu arkadan vuran Ermenilerin göç ettirilmesine karar verildi. Bunun adına “Tehcir” (Zorunlu göç) kanunu denildi ve Ermeniler kafileler halinde güneye, genelde Suriye taraflarına göç ettirildi.
Bu göçler sırasında elbette üzücü olaylar yaşandı. Ancak hiçbir zaman Ermeni’lerin 100 yıldan beri iddia ettikleri gibi “Soykırım” değildi. Soykırım olsa ülkenin öteki yerlerindeki
Ermenilerin de sürgün edilmesi gerekirdi. Öyle bir şey asla olmadı.
Ermeni lobileri ve Ermenistan bu olayı 98 yıldan beri sömürüyor.
Piyasaya sürülen düzmece belgelerde bir milyon Ermeni’nin göç sırasında öldürüldüğü iddia ediliyor.

* * *

Bazı BDP’liler ve Ermeni diasporasının (lobisinin) önde gelenlerinin ABD’de yaptıkları toplantının fotoğraflarını sizlere iletiyorum. İşin özeti aşağıdadır...
Kürtçülerle Ermenilerin Türkiye’nin doğusunu Ermeni toprağı olarak gösterdiği haritanın altında yaptıkları bu toplantının hangi amaca hizmet ettiğini veya edeceğini varın siz düşünün lütfen...
Bu fotoğrafları gaflet ve ihanet belgesi olarak görmenizi öneririm...
Ayrıca, “Biz bölünme istemiyoruz” yalanına sarılan Kürtçü kesimin gerçek yüzünü de bu belgeler ortaya çıkarıyor.
Geçen hafta Washington’u ziyaret eden BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve aynı partinin Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, kapalı kapılar ardında Ermeni lobisinin aşırı uçlarından Taşnak Örgütü ile bir araya gelip görüştüler.
Demirtaş ve Gür, görüşmenin içeriğine ilişkin üç maymunu oynamayı tercih ederken Ermeni tarafı “Türkiye’de Kürt ve Ermeni halklarının işbirliği görüşüldü” açıklamasını yaptı.

* * *

Bu arada Demirtaş ve Gür, Taşnak (ARF) yetkilileriyle Türkiye’nin doğusunu Ermeni toprağı olarak gösteren haritanın önünde poz verdiler.
İşte o pozlar ve ayrıntılar:
Görüşme ABD’deki Ermeni lobisinin çatı örgütü niteliğindeki ANCA’nın (Ermeni Ulusal Komitesi’nin) Washington’daki ofisinde gerçekleşti.
Görüşmeye BDP’den Demirtaş ve Gür, Taşnak’tan ise Hagop Der Khatchadourian ile Garo Armenian katıldı.
ANCA’dan Ani Haroian ile Aram Hamparian da toplantılarda bulundu.
Bu görüşmeden bir gün önce yine Washington’da toplanan “Yeni Ortadoğu’da Kürtlerin Rolü” konulu bir konferansta Kürtçüler Demirtaş ve Gür tarafından temsil edildi.
Toplantıda İran, Irak ve Suriye’den katılımcıların yanı sıra Taşnak yöneticisi Hagop Der Khatchadourian da hazır bulundu, Türkiye’nin bölünmesi açısından Kürt-Ermeni
işbirliğinin temelleri atıldı.
Söz konusu görüşmeler, sözde Ermeni soykırımının 2015’teki 100. yılının ABD’de etkin
olarak anılmasına ilişkin Ermeni lobisinin faaliyetlerinin en üst noktaya çıktığı bir döneme denk düştü.
Taşnak Örgütü, ABD’de soykırımın tanınmasının zor olduğundan hareketle faaliyetlerini Türkiye’den tazminat ve toprak talepleri üzerine oluşturuyor.
Ermeni terör örgütü ASALA da, bir Taşnak organizasyonu olarak ortaya çıkmış ve birçok diplomatımızı öldürmüştü.
Daha sonra ASALA ile PKK arasında Türkiye’ye yönelik işbirliği olduğu da ortaya çıkmıştı.
İşte, BDP ve Demirtaş’ın başrolde olduğu o utanç fotoğrafları. Duvardaki haritada Türkiye’nin doğusu Ermenistan olarak gösteriliyor.
Fotoğraflarda Garo Armenian, Mehmet Yüksel (BDP Washington Temsilcisi), Hagop Der Khatchadourian, Selahattin Demirtaş, Nazmi Gür, Ani Haroian, Aram Hamparian, hep birlikte görülüyor.

* * *

Ermeni lobisi ile BDP’nin bu son buluşması “TC”, “Türk” ve “Atatürk” kavramlarının Türkiye’de geri plana atılmaya çalışıldığı bir döneme rastlıyor.
Ortalıkta “Kürdistan” lafları dolanırken, Washington’da “Kürtçü-PKK’lı” kesimler Ermeni lobisi ile masaya oturuyor.
Toplantının ayrıntıları ve bu fotoğraflar medyaya servis edilmedi, gizli tutuldu.
Bizim Kürtçüler, Türkiye’nin altını oymak için Kürtçülük yoluyla çaba harcayan kesimler, şimdi Doğu Anadolu’yu Ermenistan olarak gösterenlerle aynı çizgide, aynı doğrultuda.
Paylaşım yapılmış bile!
Doğu Ermenistan, Güneydoğu Kürdistan!
Bizim Kürtçüler tarih bilgisinden öylesine yoksun ki, Ermenilerin Birinci Dünya Savaşında sadece ordumuzu arkadan vurmadığını, on binlerce Kürt’ü de kestiğini unutmuşlar!
Ve “Soykırımın (!) 100. yılına” çanak tutmaya şimdiden başlamışlar!