Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Latif Topbaş’a ait olduğu belirtilen telefon görüşme kaydının yayınlanmasının ardından www.soundcloud.com sitesine erişimin engellenmesi CHP tarafından TBMM’ye taşındı.

Hakim kararı 2012/656

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi veren CHP Genel Başkan yardımcısı Umut Oran, “24 Ocak 2014 tarihinde www.soundcloud.com sitesine bakmak isteyenler erişimin; İstanbul 1 No’lu Hakimliğin (TMK 10 maddesi ile görevli) 16 Ocak 2014 tarih ve 2012/656 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kararıyla engellendiğini gördüler” dedi.



Tedbir niçin 24 Ocak’ta uygulandı?

Oran’ın Erdoğan’a yönelttiği sorular şöyle:
- Soundcloud.com sitesi niçin engellendi? söz konusu mahkeme kararının tam içeriği nedir?
- Soundcloud.com sitesine 23 Ocak 2013’te erişilirken, 2012 tarihli bir karar niçin 24 Ocak 2014 tarihinde uygulandı ve erişim engellendi?

Telefon görüşmesi kaydı sonrası rastlantı mı?

- Sizin M. Latif Topbaş isimli birisi ile yaptığınız telefon konuşmasına ait olduğu belirtilen ses kaydının dün siteye yüklenmesinin hemen ardından erişime kapatma kararının uygulanması rastlantı mıdır?

Görüşmeyi yapar siz misiniz?

- Ses kaydı yayınlanan söz konusu görüşmeyi yapan siz misiniz?



Villalar sizin mi?

- İzmir Urla Hacılar Koyu’ndaki 8 adet villadan ikisinin size ait olduğu doğru mudur?
- 1. Derece SİT alanı iken inşaat yapabilmek amacıyla alanın 3. Derece SİT alanına dönüştürülmesi sizin bilgi ve talimatınız sayesinde mi yapıldı?
- Söz konusu SİT alanı değişikliği için olumlu yönde görüş veren bilim adamları kimlerdir? Bu bilirkişilere toplam 130 bin TL rüşvet verildiği doğru mudur, bu yönde herhangi bir adli-idari işlem yapıldı mı, yapıldıysa sonucu ne olmuştur?