14 Aralık operasyonu ile gündeme gelen Taşhiyeciler grubu Nur harikatının bir kolu olarak tanımlanıyor. Peki Tahşiye ne demek, tahşiye kelimesi ne anlama geliyor. Türk Dil Kurumunun sözlüğüne bakıldığında Tahşiye kelimesinin "dipnot yazma, çıkma yapma" olduğu yazıyor. Taşhiye kelimesi bir kitabı açıklamak için yazılan kitap ve dipnot anlamına gelen haşiye kelimesinden geliyor. Taşhiyeci de bu işi yapan kişilere deniyor. Nitekim Tufan Ergüder’in Taşhiyeciler grubunun adının Risale-i Nur kitaplarına haşiye yazmalarından ileri geldiğini belirtmişti.

OSMANLICADA TAŞHİYE VE HAŞİYE


Ferit Devellioğlu'nun Osmanlıca sözlüğünde "taşhiye" kelimesi için "haşiye yazma, yazılma" anlamları verilyor. Hâşiye kelimesi ise sözlükte ise kenar, pervaz, safa kenarı olarak geçiyor.

TAHŞİYECİLER GRUBU KİMDİR?


Tahşiyeciler grubu Nur Hareketi'nin bir koludur. Bu grubun Gülen karşıtı olduğu belirtiliyor. Ayrıca Tahşiyeciler grubunun ya da 'Tahşiye Örgütü'nün El Kaide ile bağlantılı olduğu da iddia ediliyor. Eski Eminiyet Müdürü Tufan Ergüder, Samanyolu TV'de Tahşiyeciler için şunları söyledi:  "Biliyorsunuz 22 temmuzda operasyonlar silsilesi başlamıştı. 40 civarında polis hala cezaevindeler. Operasyonların da devam edeceği ifade edilmişti. Tahşiye soruşturmasına gelince bu grupta bir grup lideri var. El Kaide grubu bunlar ve silahlı mücadeleyi savunan bir grup. Ve ilk kez bir Nurcu grubunu selefileştirerek El Kaideleştirdiler, eskiden temelde Nurculuk'ta olan bir grup. Fakat daha sonra bu Molla Muhammet diyorlar. Aslında kitapları o yazmıyor ama  Ruhname adlı kitabları var. Bu kitaplardan Üstad Bediüzzaman'ın Risale-i Nurlarına haşiyeler yazıyorlar açıklamalar yazıyorlar. Taşhiye ismi de oradan geliyor."