Camilerde ezan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na göre ayarlanmaya başladı. Bugüne kadar 5 kez camiye geç kalan ve ezanı erteleten Erdoğan'a, Başbakan Davutoğlu da ayak uydurdu. Erdoğan'ın ezan erteletme rekoru 50 dakika. Davutoğlu ise 25 dakika ile Erdoğan'ı izliyor.

Davutoğlu'nun mitingi nedeniyle Sivas'tan sonra dün de Karaman'da ezan geç okundu. Başbakan’ın miting konuşmasının tamamlanması beklenince Karaman'daki tüm camilerde öğle ezanı 25 dakika gecikti. Namaz saati yaklaşınca mitingin bir türlü bitmemesi üzerine ezan okunması da müftülüğün talimatı ile ertelendi. Bugüne kadar kentte ezan her caminin din görevlisi tarafından okunurken, miting nedeniyle bütün camilerde merkezi sistem ezan okundu ve tüm camilerde namaz 25 dakika geç başladı.

ERDOĞAN REKORU 50 DAKİKA!

Erdoğan geçen hafta ezan geciktirme konusunda kendi rekorunu  kırdı ve Kırıkkale’deki camiye 50 dakika geç kaldı. Ezan da 50 dakika geç okundu. Erdoğan'ın bugüne kadarki son rekoru Denizli Ağalar camiindeki 15 dakikalık gecikmeydi.

Erdoğan, Başbakanlık döneminden bu yana özellikle Cuma günleri camilerdeki ezana geç kalıyor. Erdoğan gecikince, cemaat de bekliyor ve namaz ile ezan gecikmeli olarak başlıyor. Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Davutoğlu da camiye gecikiyor. 14 Şubat 2015 günü Sivas’ta Başbakan Davutoğlu Cuma namazı için Ulu Cami’ye geç gitti ve cemaat 7 dakika bekletildi

Erdoğan ve Davutoğlu’nun bugüne kadar Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı döneminde ezanın geç okunmasına neden olan gecikmeleri şöyle:

-Erdoğan Selimiye’den esinlenilerek Kırıkkale’de yaptırılan Nur Camiindeki törene geç kaldı. Ezan 50 dakika gecikmeli okundu ve Cuma namazı da geç kılındı.

-6 Şubat 2015 günü Bursa Ulu Cami’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geç gitmesi nedeniyle 12.25’te okunması gereken ezan, 12.35’te okundu.

- Erdoğan, Başbakanlığı döneminde 2007’de Denizli’de cuma namazı için Ağalar Cami’ne geç gittiği için ezan 15 dakika geç okundu.

- Erdoğan, 2002’de AKP Genel Başkanıyken Ankara’nın Siteler semtindeki Keresteciler Camii’ne 7 dakika gecikmeyle gitti. Ezan Erdoğan’ın gelişinden sonra okundu.

-2007'de Başbakan Erdoğan, cuma namazını Kasımpaşa'daki Piyalepaşa Camiinde kıldı. Camiye on dakika geç kaldı. Ezanın okunması için Başbakan'ın camiye gelmesi beklendi.

DAVUTOĞLU 25 DAKİKA

- 14 Şubat 2015 günü Sivas’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu Cuma namazı için Ulu Cami’ye geç gitti ve cemaat 7 dakika bekletildi.

-18 Mayıs günü Davutoğlu Karaman'da miting konuşmasının tamamlanması beklendi. Bu nedenle şehirdeki tüm camilerde ezan 25 dakika geç okundu.

Yine AKP yine ezan!

Yine AKP yine ezan!