Foto:DHA


Türk siyaseti, dünyaca ünlü şarkıcı Tarkan Tevetoğlu'nun 'muhalifliği'yle yüzleşiyor. Şarkıcının ismi, kuzeni Arif Tevetoğlu MHP'den milletvekili adayı olmasıyla gündeme gelimişti. Ardından Tarkan'ın "Gönlüm HDP'de" dediği iddia edilmişti. Ünlü şarkıcının son çıkışı ise CHP için oldu.

CHP'YE KONSER DESTEĞİ

CHP’nin Rize’deki milletvekili adayı Prof. Dr. Kemal Köymen, kendisine en büyük desteğin megastar Tarkan’dan geldiğini açıkladı. Tarkan’ın 'dayı' diye hitap ettiği Köymen'e “CHP’ye kazandırmak için elimden geleni yaparım” dediği öğrenildi.

Cumhuriyet'e konuşan Kemal Köymen Tarkan olayına açıklık getirdi. Köymen "Tarkan, köyden çok sevdiğim bir arkadaşımın oğlu. Tabii, yaş olarak benden çok küçük. Babasını, amcalarını çok iyi tanırım. Esasında şöyle birşey; bizim kültürde “dayı” derler. Dolayısıyla orada bir yanlış anlaşılma var. Normalde benim durumumda olan birine amca denir. Onun babasıyla benim babam, şu anda aynı mezarda yatıyor." dedi.

"SEVDİĞİ İÇİN DESTEK VERİYOR"

Köymen, ünlü şarkıcının kendisi için konser vereceğine ilişkin bir soruya ise "Sanatçılar, her şeyin üzerindedir. Bu kadar politize olmamaları gerekir. O mutlaka beni sevdiği için destek veriyordur, ama ben kesinlikle böyle bir şeyi talep etmem." diye yanıt verdi.

"TARKAN'I CHP'YE KAZANDIRACAĞIM"

Köymen, Tarkan'ın "HDP çıkışına" yönelik ise "Onu, mutlaka CHP’ye kazandırmak için elimden geleni yaparım. Telefon edip, esprili bir konuşma yaparız artık. Onun söylemleri, gençler için çok önemli. Umarım, Tarkan’ın söylemleri, gençleri, gençler de aileleri etkileyecek ve daha çok insan CHP’ye oy verecek." dedi.

Tarkan'ın kuzeni MHP'den aday

Tarkan'ın kuzeni MHP'den aday