İlhan Cavcav, dün akşam oynanan Gençlerbirliği Fenerbahçe maçından sonra olay açıklamalarda bulundu. İlhan Cavcav, Galatasaray taraftarı olduğunu ifade etti. İlhan Cavcav, Galatasaray'ın şampiyonluğu istediğini söyledikten sonra sebebini de anlattı. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe maçı sonrası Galatasaraylı olduğunu itiraf etti.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe karşısında alınan 2-1’lik galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu.
“Gönlümde Galatasaray’ın şampiyonluğu var ama Beşiktaş daha avantajlı” sözlerini değerlendiren İlhan Cavcav, şunları söyledi:
“Neden Galatasaraylıyım? Çünkü benim ailem Galatasaray Kulübü’nde futbol oynamış insanlar… 59 sene evvel bana Fenerbahçe ve Ankaragücü transfer teklifinde bulundu ama babam müsaade etmedi. Ben o gün bu gün futbol seyreden bir insanım… 37 senedir bu kulübün başkanıyım… Dikkat edin Gençlerbirliği’nin tarihine Galatasaray ile kaç maç oynamışız, kaç maç kazanmışız? Twitter’lardan bana hakaret eden arkadaşlara sesleniyorum, ayıptır…”

Fenerbahçe karşısında kazanmayı hak ettiklerini ifade eden İlhan Cavcav, “Gençlerbirliği maçı kazanmayı hak etti. Fenerbahçe’nin maksimum alabileceği 1 puan vardi. Fenerbahçe’yi maça ortak eden Gençlerbirliği’ydi. Oyuncu arkadaşlarıma ’92. yılında galibiyet hediye edin bana’ dedim. Hepsini kutluyorum. Gençlerbirliği tarihinde her zaman başarılı olmuştur. Burada daha da farklı kazanabilirdik. Ancak 2-1’lik galibiyet bizim için özellikle yaş günümüzde olması nedeniyle çok anlam ifade etti. Fenerbahçe’ye geçmiş oldun diyorum. Onlar da iyi bir takım, güçlü bir ekip… Sahada Fenerbahçe’den daha üst düzey bir futbol oynadık” şeklinde konuştu.