Mahkeme Başkanı Hakim Aytaç Ballı, bundan sonraki duruşmalara maktüllerin birinci derecede zarar gören anne, baba ve çocuklarının katılmasına karar verirken, suçtan doğrudan zarar görmeyen ve müdahil olmak isteyen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, bazı sivil toplum kuruluşları ile maden faciasında hayatını kaybeden işçi Ramazan Sökmen'in 2 çocuğunun annesi, imam nikahlı eşi Emine Elibol'un da davaya müdahil olma talebi reddedildi.

Soma'da ikinci felaket

Soma'da ikinci felaket


Bugüne kadar talimatla ifadesi alınan sanık ve tanık ifadelerinin mahkemeye ulaştırılması için yazı yazılmasını da isteyen Hakim Ballı, ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden bugüne kadar davayla ilgili olarak yazılı ve sözlü basına açıklama yapmamış olan ve flora kömür ocakları konusunda bilgili doçent ve profesörlerden bilirkişi heyeti oluşturulması için isim istenmesine de karar verdi.

 Soma Davası'nda şok talep

Soma Davası'nda şok talep


Hakim Ballı'nın kararında maden ocaklarında çalışmış A sınıfı güvenlik uzmanı 3 kişinin isminin bilirkişi olarak belirlenmesi için isim istenmesi de yer aldı. Hakim Ballı, Park Teknik'in TKİ'ye terkettiği kömür ocağının sözleşmesinin istenip, o dönemdeki yöneticilerinin adreslerinin belirlenmesinin yanı sıra, Soma Kömürleri A.Ş. ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin madencilerin iş güvenliği konusunda eğitimi için protokol yapılıp, yapılmadığının tespiti için yazı yazılması, Soma Kömürleri A.Ş.'de olduğu belirlenen Topçu Defterleri'nin (Dinamit patlatma kaydı) arama yapılarak alınması, 8 sanığın tutukluluğun devamına, Maden-İş Sendikası işyeri temsilcisinin dinlenmesine, madenin Soma A.Ş.'ye devredilmesinden sonra meydana gelen kazaların Soma Savcılığı'na sorulmasına karar verip, duruşmayı, 15 Haziran'a erteledi. MANİSA (DHA)