Ülkemizde birçok meslek grubu kadınlar için dezavantajlı olarak kabul ediliyor. Mühendislik de bu meslek grupları arasında en başlarda geliyor. 'Bal Arıları Mühendis Oluyor' sosyal sorumluluk projesi, mühendisliğin aslında kadınların da en az erkekler kadar içinde yer alabileceği bir meslek grubu olduğunu anlatmak ve kız çocuklarının mühendislik mesleğini doğru tanımalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, "Kız öğrencileri özendirip cesaretlendireceğiz" diyor.

kız-ogrenci_muhendis_2

Ford Otosan tarafından Koç Holding'in 'Ülkem İçin Projesi' kapsamında Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ilde uygulanacak 'Bal Arıları Mühendis Oluyor' sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kars Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencilerine eğitim programı düzenlendi.

Türk otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmak, iş kültüründe ve sosyal hayatta daha eşitlikçi bir yaklaşım geliştirmek hedefiyle başlattığı, 'Bal Arıları Mühendis Oluyor' kurumsal sosyal sorumluluk projesi için Kars’a geldi. Uçan Süpürge Bal Arıları Mühendis Oluyor Proje Koordinatörü Özlem Başdoğan, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nden Ali Erdoğan ve Ayşe Türel Kırdök, Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, Ford Otosan Ürün Geliştirme Mühendisleri Demet Koç ve Emrah Kınav toplantıda lise öğrencileriyle bir araya geldi.

kız-ogrenci_muhendis

Kars Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantılarda kız ve erkek öğrencilerin yanı sıra, öğretmenlerine de meslek seçiminde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olumsuz sonuçları anlatıldı. Eğitime katılan öğrencilere mühendislik mesleğinin tanıtılmasının yanı sıra, projenin sonunda üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere, Ford Otosan’da staj olanağı sunulacak.

kız-ogrenci_muhendis_3jpg

Proje kapsamında bugüne kadar 4 bine yakın öğrenciye ulaşıldı. Toplantılarda meslek seçimine dikkat çeken Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş şunları söyledi:

"KADIN MÜHENDİSLERİN SAYISINI ARTIRACAK"

“Projemizle, toplumda geleneksel olarak kadınlar için uygun görülen mesleklerin dışında kalan mühendisliği seçme konusunda kız öğrencileri özendirip cesaretlendireceğiz. Bu projeyle birlikte, mühendislik mesleğini seçen kız öğrenci oranını ve kadın mühendislerin görünürlüğünü artıracağımıza inanıyoruz."

Projede, 81 ildeki en az 81 lisede, 8 bin 100 kız ve 8 bin 100 erkek öğrenci, veliler ve öğretmenlere ulaşılma hedefleniyor. İki yıl boyunca farkındalık eğitimleri ile sürecek olan projenin devamında, sürdürülebilirliğinin sağlanması için Ford Otosan ve Uçan Süpürge tarafından beş yıl boyunca ortak bir izleme programı da yürütülecek. DHA