İstanbul'un gece hayatı ile ünlü Beyoğlu ilçesindeki ünlü mekanlar tek tek kapanıyor. The House Cafe Beyoğlu'ndaki iki şubesini kapatırken Beyoğlu'nun tanıdık mekanlarından 'Bi buçuk' da bir ay önce kepenk indirdi.

Foto: Erdem DİLBAZ - The House Foto: Erdem DİLBAZ - The House Cafe


Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz restoran işletmecileri, "Ülkenin şartları ve son zamanlardaki gergin ortamdan dolayı rağbetin azalmasıyla Beyoğlu'ndaki şubelerimizi kapatmak zorunda kaldık" dedi.

Foto: Erdem Dilbaz - Bi Buçuk Foto: Erdem Dilbaz - Bir Buçuk

'YENİ BİR LALELİ YARATILMAK İSTENİYOR'


Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Eski Başkanı Tarkan Konar, ünlü meklanların teker teker Beyoğlu'nu terk etmesiyle ilgili olarak, yaratılmak istenen bir hava olduğunu ve bunda başarıya ulaşıldığını belirtti. Konar, Beyoğlu'nun çehresinin değiştirilerek yeni bir Laleli yaratılmak istendiğini ifade etti. Konar "Birçok yer gidiyor. Normal bir sonuç. Beyoğlu'nda yaratılmak istenen bir hava vardı. Otelleştirme ve körfez ülkeleri turizmine dayalı lokomotif bir sektör yaratmak. Beyoğlu nargile kafelerin, kebapçıların, tekstil sektörünün ön planda olduğu yeni bir Laleli oluyor. Öğrenciler, gençlik, orta sınıf ve beyaz yakalılar artık Beyoğlu'nu tercih etmiyor. Öte yandan terör olayları sonucu Avrupalı turistin artık gelmemesi de müşteri profilini çok etkiledi. Bu tarz mekanların tek tek kapanmasıyla bir dönem Tarlabaşı'nda olan gayrimeşru eğlence mekanlarının ara sokakları doldurması sorunu da baş gösterdi. Bütün bunların altında gayrimenkul fiyatlarının düşmesi sonucu rant sağlamak yatıyor. Beyoğlu her dönem iniş çıkışlar yaşamıştır. Beyoğlu her zaman göz önünde olan bir yerdir ve elbet kendini toparlayacaktır. Ancak gayrimenkul er veya geç el değiştirmiş olacaktır" dedi.

'BİLEN BİLMEYEN SEKTÖRE GİRİYOR'


İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Sait Karabağlı ise konuyla ilgili sozcu.com.tr'ye değerlendirmelerde bulundu. Karabağlı durumun, ülkenin içinde bulunduğu dönemle ilgili olmadığını ve restorancılıkla alakası olmayan kişilerin işletmelerini kapatmak zorunda kaldıklarını savundu. Karabağlı "Bir taraftan açılıyor bir taraftan kapanıyor. Bilen de bilmeyen de giriyor. Erbabı olmayan da yürütemiyor. Meslekten olmayan peşin parayla açıyor. Sektör hizmet sektörü, zor bir sektör. Kapanış oranı kadar da açılış oranı var. Birbirini dengeliyor.  Ekonomiyle ilintili bir şey. Altyapısı olmayan insanlar çok fazla dayanamıyor" dedi.