BAŞAK KAYA/ANKARA
CHP Lideri, “İl ve ilçe başkanları için 6’şar aylık programlar hazırlayacağız. Programları uygulayamayan, kadınları ve gençleri partiye çekemeyen, kotalara uymayan gider” dedi.

İl başkanlarından PM için isim önerisi isteyen Kılıçdaroğlu, “Ama önereceğiniz isimler kartvizit ya da kariyer planlaması için değil, yeni Türkiye’yi kurmak isteyen isimler olsun” talimatını verdi. Kurultayda divan başkanının Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle Murat Karayalçın olması kararlaştırılırken, ağırlıklı görüş çarşaf listeden yana çıktı.

FOTO: DHA


CHP Lideri il ve ilçelerde kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerin de geliştirilmesini isterken, yeni dönemde bölgesel çalışma toplantıları yapılacağını söyledi. CHP olarak “Türkiye’ye birinci sınıf demokrasiyi getirmek için” mücadele edeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “İl yöneticilerimizin vatandaşlarla insani ilişkilerinin ön plana çıkması gerekiyor. İnsanları, ikna etmek için bu ilişkilere ağırlık vermeliyiz” diye konuştu.

"DESTEK VERDİK, TEŞEKKÜR ETTİK"
Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada konuşan Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, “Bütün il başkanlarıyla beraber sayın genel başkanımızın çalışmalarına destek verdiğimizi söyledik ve özellikle seçim döneminde göstermiş oldukları büyük performanstan dolayı kendisine teşekkür ettik” dedi. İstanbul İl Başkan Cemal Canpolat,da, parti tüzüğüne göre aksi bir önerge olmadıkça kurultayda çarşaf listenin uygulanacağını söyledi.