Son günlerin trendi olan yer sofrasında yemek yeme 'etkinliğine' Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Bakan Ankara'da iftarda bir öğrenci evine konuk oldu. Gazi Üniversitesi'nde okuyan gençlerle iftar yapan Kılıç, tıpkı Cumhurbaşkanı'nın eşi Emine Hanım, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji Bakanı damat Berat Albayrak gibi evde yer sofrası kurdurdu. İşte Türkiye'den yer sofrası görüntüleri...

Bakan Kılıç, öğrencilerle masada iftar yapmak yerine yer sofrasını tercih etti.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan İstanbul Bağcılar'da Sevinmiş ailesini ziyaret ederek onlarla birlikte iftar yapmış ve orada da yer sofrası kurdurmuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla Şifa Mahallesi'nde Temurci ailesinin evine konukmuş, aileyle birlikte yer sofrasında iftar yapmıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, iftarda Sincanlı ailelerin misafiri olmuş ve geleneği bozmayarak o da yer sofrasında oturmuştu.

"GERÇEK YER SOFRASINA" MASA KURDULAR!

İftar yapmak için masa; bir tek yerin 400 metre altında, Başbakan Binali Yıldırım'ın Kütahya'daki bir madende katıldığı iftar programı için kuruldu. Oysa madenciler yemek yemek için bile dışarı çıkamadıklarından her zaman 'yer sofrasında' yerler.