Emekli Tabip Albay olan Ege için, askeri tören düzenlendi. Kocatepe Camisi’ndeki cenaze töreninde sadece TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin ve Başkent üniversitesi kurucusu Prof. Mehmet Haberal yer aldı.

Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı Onursal Başkanı, Ufuk Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı, Türkiye Modern Cerrahi Eğitim ve Araştırma Derneği Onursal Başkanı, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği Onursal Başkanı, Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği Onursal Başkanı olan Prof. Dr. Ege,  uzun süredir, kurucusu olduğu Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altındaydı. Ege  Cebeci Asri Mezarlığında toprağa verildi.

FOTO: YAVUZ ALATAN FOTO: YAVUZ ALATAN


111 KİTAP YAZDI

Denizli’de doğan ve. 1948'de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni askeri öğrenci olarak tamamlayan Ege, Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olarak GATA’da görev yaptı. 47 bin sayfa tutan 16’sı İngilizce 111 ayrı kitap yazdı. Sayısız bilimsel çalışmaya öncülük etti. Harward ve Columbia Üniversitesinde de çalıştı.

FOTO: YAVUZ ALATAN FOTO: YAVUZ ALATAN


Dünya Sağlık Teşkilatı Danışmanlığı, Sağlık Bakanlığı Danışmanlığı Kızılay Yönetim Kurulu gibi görevlerde bulundu. Prof. ABD ve Japonya'dan Mısır ve Nairobi'ye kadar 26 ülkede konuk konuşmacı olarak panellere katıldı. 8 yabancı ülkeden birçok madalya, plaket ve bilim kurulu onursal üyeliği aldı. TÜBİTAK Hizmet Ödülüne de layık görüldü.