Sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen Mustafa Altıoklar hakkıında gözaltı kararı çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yönetmen Altıoklar'ın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında düzenlenen anma törenlerine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımları inceledi. Başsavcılık incelemesinin ardından Altıoklar hakkında gözaltı kararı aldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre yönetmen Mustafa Altıoklar'ın Almanya'da olduğu öğrenildi. Oyuncu Sarp Levendoğlu’nun da dayısı olan Mustafa Altıoklar, Lise Defteri, O Şimdi Asker ve İstanbul Kanatlarımın Altında gibi projeleriyle tanınıyor.

MUSTAFA ALTIOKLAR KİMDİR?

Türk yönetmen, yapımcı, senarist, oyuncu ve fiziatrist Mustafa Altıoklar, 1 Ocak 1958’de doğdu. Baba tarafından Konyalı, anne tarafından ise Batum'dan Ünye'ye göç etmiş Gürcü bir aileye mensuptur. Eğitimini TED Ankara Koleji/İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi/Gazi Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans olarak tamamlamıştır. Uzmanlık alanı fizyoterapidir. İlk eşi Yasemin Erkan'dan ayrılan Mustafa Altıoklar'ın bu evliliğinden Arya Su adlı bir kızı dünyaya geldi.

MUSTAFA ALTIOKLAR'IN PROJELERİ

Acayip Hikayeler
Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
Kelebek Çıkmazı
Yasak Elma
Beyza'nın Kadınları
Banyo
Üçüncü Türden Yakın İlişkiler
Çınaraltı
3. Tür
O Şimdi Asker
Fosforlu Cevriye
Asansör
Öldürme Üzerine Küçük Bir Film
Ağır Roman
İstanbul Kanatlarımın Altında
Denize Hançer Düştü
Çizgim

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Mustafa Altıoklar için gözaltı kararı" desc="Yönetmen Mustafa Altıoklar hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltı kararı verildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/alt.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-mustafa-altioklar-icin-gozalti-karari-1934689/"]