ZDF’de, moderatör Markus Lanz’ın, bir süre önce yayınlanan biyografisi ile ilgili sorularını yanıtlayan Rossmann, yüksek bir eğitim almamasına rağmen başarısının sırlarını anlattı. Saçlarını erken döktüğünü ve çok işi olduğu için kızlarla da pek fazla ilgilenemediğini söyledi. Siyasi görüşü hakkında fazla açık vermeyeceğini ifade eden Rossman, konu Erdoğan’a gelince, bu konuda konuşmamakta tembihli olduğunu vurguladı.

[old_news_related_template title="Bahçeli'den Erdoğan'a: O beş ismi Türkiye'ye getirin" desc="Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dünya 5 ten büyüktür' sözünü hatırlatarak, 'Dünya 5'ten büyükse, PKK'nın 5 tepe yöneticisinin bir gece ansızın tepesine binilmeli alınıp getirilmelidir.' dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i  Üsküdar'daki evinde MHP'lilere tuzak kurmakla suçlayan Bahçeli, İYİ Parti'den ayrılan isimleri de yeniden MHP'ye katılmaya davet etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/bahceli-6_16_9_1539074093.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bahceli-grup-toplantisinda-konusuyor-9-2669938/"]

"KONUŞURSAM, DURAMAM…"

Sunucunun, 'Türkiye’de bin 700 ile 2 bin arasında çalışanınız var. Neden bu konuda geri durmayı tercih ediyorsunuz?' sorusuna Rossmann, "Şimdi konuşursam, kendimi tutamam. Herkes biliyor ki, görüşlerimi açıkça söylersem Türkiye’ye gitmemem gerekir. Ve oradaki çalışanlarımızla karşılıklı sorumluluklarımız var“ cevabını verdi.

rossmann1

"ÇALIŞANLARIN GİYİM TARZINA KARIŞMAM"

Mağazalarında çalışanların giyim tarzına, türban takıp takmamasına değil, güler yüzlü olmasına dikkat ettiklerini belirten Rossmann, ancak birinin peçe ve kara çarşafla gelmesi halinde, ona "Bu gerçekten böyle olmak zorunda mı?" diye soracağını belirtti.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gelin yerel para kullanalım" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan Afrika'ya seslenerek 'Sadece ana ticaret ortaklarımızla değil Afrikalı dostlarımız dahil tüm ülkelerle milli paralar üzerinden ticareti geliştirmeye hazırız. Burada öncelikle sorun nedir? Zihniyeti değiştirmektir. Burada mesele alternatif yolların mümkün olduğuna inanmaktır.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/20181010_2_32790111_37961876_web_16_9_1539163052.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cumhurbaskani-erdogan-turkiye-afrika-ekonomi-ve-is-forumunda-2672212/"]

Yılda 9 milyar Euro ciro yapan Rossmann’ın mağazalarında 96 ülkeden 55 bin kişi çalışıyor. Almanya’da 3 bin 770 mağazası bulunan Rossmann’ın bunun dışında en fazla mağazası Polonya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve diğer Avrupa ülkelerinde bulunuyor.