Üçlü zirve öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, sarayda İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ruhani'nin görüşmesi sona ererken, Rusya Devlet Başkanı ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasındaki görüşme başladı. Ruhani ile Putin arasındaki görüşmenin sona ermesinin ardından Suriye hakkındaki kritik üçlü zirve için liderler bir araya geldi.

Geçen ay yapılan seçimlerin hemen ardından ilk resmi ziyaretini Türkiye'de gerçekleştiren Putin Ankara'daki Sheraton Otel'de kaldı. Geçen ay yapılan seçimlerin hemen ardından ilk resmi ziyaretini Türkiye'de gerçekleştiren Putin Ankara'daki Sheraton Otel'de kaldı.


TÖRENLE KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yi sarayın kapısında karşıladığı tören basına kapalı gerçekleşti. Ruhani, önce Erdoğan ile ardından da Putin ile baş başa görüşme gerçekleştirecek.

Törenin ardından, iki lider Türkiye ve İran bayrakları önünde el sıkışarak gazetecilere poz verdi.

Görüşme sonrasında Suriye konulu "Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde yapılacak. Çalışma yemeğinin ardından Erdoğan, Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

ÜÇLÜ ZİRVE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Vladimiroviç Putin, sarayda Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi kapsamında bir araya geldi.