Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan Afrin açıklamasıyla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Aksoy, Pentagon sözcüsünün YPG'li terörist için "general" ifadesi kullanması hakkında, "Saçmalamaya devam etmiş" ifadelerini kullandı. Aksoy, "ABD'den beklentimiz belli, YPG silahları teslim etsin. Konu 8-9 Mart tarihinde ele alınacak." diye konuştu.

PENTAGON SÖZCÜSÜ, TERÖRİSTE 'GENERAL' DEDİ

Suriye'de yaşananlarla ilgili açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcülerinden Albay Robert Manning'in ifadeleri büyük tepki çekmişti. Manning, TSK'nın terör örgütleri IŞİD, PYD-YPG ve PKK'ya karşı başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu hakkında açıklamalarda bulunurken, terör örgütü mensubu bir ismin adını telaffuz etti. Manning, terör örgütü YPG'li bir isimden bahsederken, “IŞİD’den temizlenen bölgelerde General Mazlum’u ve yerel güçleri destekliyoruz” ifadelerini kullanmış ve skandal bir gafa imza atmıştı.

AMERİKALI SÖZCÜNÜN "GENERAL" İLAN ETTİĞİ MAZLUM, AZILI TERÖRİST

Amerikalı sözcünün "general" ilan ettiği kişi "Mazlum Kobani" adıyla tanınıyor. Asıl adı Ferhad Abdi Şahin, kod adı ise Şahin Cilo. Türkiye'nin hazırladığı "arananlar" listesinde, en tehlikeli teröristlerin bulunduğu "kırmızı listede" yer alıyor. Türkiye, Kırmızı listenin de ilk sayfasında yer alan Şahin Cilo kod adlı teröristi ihbar edenler için ödül koymuştu.

ÖCALAN'IN EN YAKININDA

PKK terör örgütüne 1990'lı yıllarda giren Ferhad Abdi Şahin, Afrinli. Terör örgütüne katıldıktan sonra, Suriye'de olduğu dönemlerde elebaşı Abdullah Öcalan'ın en yakınındaki isimlerden biri oldu. O kadar ki, Öcalan ile birlikte denizde çekilmiş fotoğrafları bile ortaya çıktı, "Öcalan'ın manevi oğlu" olarak anıldı.

Daha sonra Avrupa'ya geçen Şahin Cilo kod adlı terörist, burada terör örgütünün Avrupa yapılanmasında görev aldı.

PKK terör örgütünün elebaşlarının arasında, "yürütme kurulu üyesi" yapılan Ferhad Abdi Şahin, 2009-2012 arasında ise PKK teröristlerinin "elit gücü" olarak görülen HPG'yi yönetti.

Şahin, 2012'den bu yana ise, PKK'nın Suriye kolu olan YPG'de yer alıyor. Burada, Amerikalıların kurduğu, PYD/YPG'nin de ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçlerinin "komutanı" olarak yer alıyor.

ABD'nin skandal açıklamasındaki terörist, General Mazlum daha önce de gündeme gelmişti. Ve o dönemde Türkiye'nin en çok arananlar listesinde olmasına rağmen ABD'li bir yetkilinin yanında olması dolayısıyla büyük tepki çekmişti. (Foto: Reuters) ABD'nin skandal açıklamasındaki terörist, Ferhat Abdi Şahin isimli General Mazlum daha önce de gündeme gelmişti. Ve o dönemde Türkiye'nin en çok arananlar listesinde olmasına rağmen ABD'li bir yetkilinin yanında olması dolayısıyla büyük tepki çekmişti. Terörist yukarıdaki karede soldan ikinci sırada. (Foto: Reuters)


170 BİN KİŞİLİK KAMP KURULACAK

Öte yandan Aksoy, Suriye'nin İdlib ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki 9 ayrı noktada 170 bin kişilik mülteci kampları kurulacağını da açıkladı.