ABD basınında çıkan 'Amerikan askerleri Suriye'den çekilcek' haberlerinin ardından ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabından, "Suriye'de IŞİD'i yenilgiye uğrattık, başkanlığım döneminde orada olmak için tek nedenim buydu' açıklamasında bulundu.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD'nin, Suriye'nin kuzeyindeki askeri güçlerinin tümünü çekmeye hazırlandığını iddia etmiş ve haberini Savunma Bakanlığı'ndan ismi açıklanmayan bir yetkiliye dayandırmıştı.

CUMHURİYETÇİ SENATÖR'DEN İTİRAZ

Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olarak seçimi kazanan Donald Trump'ın Suriye'den çekilme mesajı üzerine Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'dan, "ABD'li askerlerin Suriye'den çekilmesi büyük hata olur' açıklaması geldi. Graham, Trump ve yönetiminin Suriye'den çekilerek geri dönülemez bir hataya imza atabileceğini belirtti.

[old_news_related_template title=" ABD'nin Suriye'deki askerlerini çekeceği iddia edildi" desc="Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD'nin, Suriye'nin kuzeyindeki askeri güçlerinin tümünü çekmeye hazırlandığını iddia etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/abd-askerleri-aa_16_9_1545228916.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/reuters-abd-suriyedeki-askerlerini-cekmeyi-dusunuyor-2805373/"]