Dışişleri Bakanlığı, Fransa'daki protestolara ilişkin bu ülkeye yönelik bir seyahat uyarısı yayımladı. Fransa'daki ekonomik koşulları protesto etmek amacıyla başlatılan ʺsarı yeleklilerʺ adlı toplumsal hareketin, ülke çapındaki sokak eylemlerini sürdürdüğünün hatırlatıldığı duyuruda, şunlar kaydedildi:

"Bugüne dek cereyan eden olaylarda, Fransa'nın farklı şehirlerinde, şehirler arası yolların trafiğe kapatılması, barikatlar oluşturulması, otoyol gişelerinin işgali, son olarak 1 Aralık günü Paris'te şehrin en işlek caddelerinde yürüyüş, barikat kurma, araba yakma ve güvenlik kuvvetleriyle çatışmaya varan eylemler yeniden yaşanmıştır. Üçüncü haftasına giren eylemlerin bugüne kadarki bilançosuna göre 2 kişi hayatını kaybetmiş, 850'den fazla kişi yaralanmıştır. Yaralananlar arasında yaklaşık 150 güvenlik mensubu bulunmaktadır. 17 Kasım'dan bu yana devam eden ve şiddet dozu artmakta olan sokak eylemleri nedeniyle, Fransa'da yaşayan ve anılan ülkeye seyahat edecek vatandaşlarımıza, Paris başta olmak üzere, şehirlerin bilhassa gösteri alanlarından uzak durmaları, güvenliklerini tehlikeye sokacak mekanlarda bulunmamaları önemle tavsiye edilmektedir. Yine mevcut koşullarda, otoyol ve şehirler arası yollarda yapılan yol kapama eylemlerini dikkate alarak tedbirli davranmaları önerilmektedir."

[old_news_related_template title="Fransa yanıyor! İş yerleri ve araçlar ateşe verildi, gözaltı sayısı arttı" desc="Akaryakıt vergilerine tepkiyle başlayan sarı yeleklilerin protestoları, hükümete karşı daha geniş çaplı taleplerle 15 gündür devam eden bir isyana dönüştü. Ülkede birçok iş yeri ve araç ateşe verildi. Yaşanan o dehşet anları kameralara da yansıdı. Her geçen gün büyüyen olaylarda şimdiye kadar 287 kişi gözaltına alındı, 17'si polis en az 110 kişi yaralandı. Gerginliklerin tırmanmasının ardından hükümet sözcüsü Benjamin Griveaux, olaylarla başa çıkmak için olağanüstü hal (OHAL) ilan edilebileceğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/880_16_9_1543765204.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/fransa-yaniyor-is-yerleri-ve-araclar-atese-verildi-gozalti-sayisi-artti-2772466/"]

Türk vatandaşlarının olayların gelişimiyle ilgili yerel basın-yayın kuruluşlarını yakından izlemelerinde ve Fransız makamları ile Bakanlığın, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinin ve Fransa'daki Başkonsolosluklarının yapabilecekleri ilave uyarı ve duyuruları takip etmelerinde fayda bulunduğunun vurgulandığı duyuruda, vatandaşların ihtiyaç halinde Konsolosluk Çağrı Merkezi'ne başvurmalarının mümkün olduğu belirtildi.

Duyuruda, 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi'ne Fransa’dan "+33 180 146335", Türkiye'den ise "+90312 292 29 29" telefon numarasından ulaşılabileceği bildirildi.

AA