Ticaret Bakanı Pekcan, yerli üretim logosunu tanıttı, "Son dönemde denetimlerde 131 firmanın bin 296 ürününde haksız fiyat artışı tespit edildi" dedi.

Son 2 haftada tüketicilerden ALO 175 hattına yaklaşık 18 bin başvuru yapıldığı bilgisini paylaşan Pekcan, "Biz de denetimleri artırdık." dedi.

Pekcan, "Spekülasyon yoluyla üretici ve tüketicimize zarar vermek isteyenlere izin vermeyeceğimizi belirtmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Bakan Pekcan, dün duyurulan 'ürün etiketlerine yerli logo' koyulması ile ilgili olarak ise, "Yabancı firmaların Türkiye'de ürettikleri ürünler de yerlidir, onlar da yerli üretim logosunu kullanacak." bilgisini paylaştı. İşte yerli üretim logosu:

thumbs_b_c_dff90825ab9dd5ac8c1c40c52becfdc2

 

Yerli üretim logosunun Türkiye'de üretilen tüm ürünlerin etiketlerinde, tarife ve fiyat listelerinde kolaylıkla görünebilir ve okunabilir şekilde bulunması zorunlu olacak.

Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre logonun kullanımına ilişkin Bakanlıkça belirlenen hususlar şöyle:

1) Yerli üretim logosunun Türkiye'de üretilen tüm ürünlerin etiketlerinde, tarife ve fiyat listelerinde kolaylıkla görünebilir ve okunabilir şekilde bulunması zorunlu olacak.

2) Logo, tüketicilerin rahatça görebileceği şekilde ve orijinal renklerinde yerleştirilecek.

3) Logonun küçültülmesi veya büyütülmesi gereken durumlarda yerli üretim logosu kurumsal kimlik kılavuzunda yer alan oranlara uyulması gerekecek.
AA