Bedelli askerlikte son dakika gelişmeleri yaşanıyor. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş komisyona verilecek son teklifin 21 gün olacağını söyledi.

EĞİTİM SÜRESİ 3 DEFA DEĞİŞTİ


Bedellide ilk teklif açıklandığında yaş 25, bedel 15 bin TL olarak belirlenmiş, bunlara ek olarak bedelliden yararlanacak olan kişilerin 25 gün temel askerlik eğitimi alması gerektiği belirtilmişti.

Daha sonra revize edilen teklifte yaş ve bedel değişmezken, ilk teklifte 25 gün olan temel askerlik eğitimi 28 güne çıktı.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise bugün yaptığı açıklamada 28 gün olan temel eğitim süresini 21 güne indirdikleri bir teklif vereceklerini söyledi.

[old_news_related_template title="Bedelli askerlik gün sayısı değişti, sosyal medyadan tepki yağdı!" desc="Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen milyonlarca kişinin bugünlerde tek gündemi 28 gün olarak açıklanıp 21 gün olarak revize edilen askerlik gün sayısı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/bedelli-askerlik-1_16_9_1532335427.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bedelli-askerlik-gun-sayisi-degisti-sosyal-medyadan-tepki-yagdi-2535625/"]

15 BİN TL HİÇ TARTIŞILMADI


Bedelli askerlikte temel eğitim süresi 3 defa değişirken açıklanan para ise hiç tartışma konusu olmadı. MHP lideri Devlet Bahçeli'de daha önce sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 28 gün askerliğin gereksiz olduğunu belirtmiş ve "Bedelli askerliğin çıkmasını olumlu görüyor, gereğinin yapılmasını arzu ediyorum. Ancak 28 günlük teorik eğitim de nedir? Bedelliden istifade edecek kardeşlerimiz 28 günde deyim yerindeyse “yaylalar yaylalar” türküsünü bile öğrenemeyeceklerdir." ifadelerini kullanmıştı.

İşte AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un açıklamalarından satırbaşları:

Siyaset kurumundaki tartışmalar TSK’nın gelecekle alakalı planlaması çerçevesinde 28 günlük temel askerlik teklifimiz bugün görüşülecek. Teklifi 21 gün olarak revize için öneride bulunacağız.

Teklif hazırlanıyorken tüm kesimlerin görüşleri, beklentileri ve talepleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Sadece bir grubun beklentileri, görüşleri dikkate alınarak hazırlanmamıştır.

Teklifle ilgili çalışmaların son halini TBMM verir. Müzakerelerde bizim şu anki teklifimiz bu şekildedir. Bedelde herhangi bir değişiklik olmayacak.

Biz MHP ile 15 Temmuz'dan sonra oluşturduğumuz Cumhur İttifakı'nı bu dönemde de sürdüreceğimizi her iki taraf olarak deklare ettik. Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren meselelerde ortak hareket ediyoruz. Tabiki her partinin farklı görüşleri olabilir. Ama şu an itibariyle dediğim gibi tüm tarafları dinleyerek bu teklifimiz 21 gün olarak revize ettik.

17temmuzbedelligraf