1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre er ve erbaşlara her ay sonunda harçlık verilmektedir. Asker maaşı nedir? Asker maaşı ne zaman yatar? Asker maaşı nereye yatar? Asker maaşı ne kadar? İşte tüm detaylar...

Asker harçlığı doğu ve batı yerleşkelerinde yapılan göreve göre değişmekle birlikte yine yapılan askerlik süresine göre de değişkenlik göstermektedir. Asker harçlıkları her ay düzenli olarak verilir. Verildiği tarih değişmemekle birlikte askerlerin temel ihtiyaçlarını gidermeleri maksadıyla verilmektedir.

Askerlik harçlığı 100-250 TL arasında değişmektedir. Er maaşı 2018 yılında normal görev tanımı yapılan alanlarda 110 lira olarak ödenir. Er maaşı doğuda 220 liradır. Onbaşı maaşı askerde eğer görev tanımı normal bir yerse 130 liradır. Askerde verilen bu harçlıklar askerlerin temel ihtiyaçlarını gidermesine yöneliktir.

ASKER MAAŞI NE ZAMAN VE NEREYE YATIRILIR?

Askerlikte ilk harçlık yolluk olarak askerliğe başlamadan evvel tarafınıza teslim edilen PTT banka kartına yatırılır. Sonrasında acemi birliğindeki eğitim süresi bitince PTT banka kartı bloke edilir. PTT banka kartı bloke edildikten sonra acemi askerliğin ardından gittiğiniz usta birliklerinde Ziraat Bankasına bildirim yapılarak adınıza bir adet maaş hesabı açılır. Ere verilen harçlık her ayın 1'inde Ziraat Bankası'nda kendi adına açılmış olan hesaba aktarılır. Asker bu hesaptan kendisi çekerek bu ödeneği kullanabilir.