Diyanet İşleri Başkanı, takvimde gün kalmamış gibi 9 Kasım'da fesli meczubun evine cübbesini bile çıkarmadan hasta ziyaretine gitti. 10 Kasım'da Ata'sını anan Türkiye, o günden bu yana Erbaş'ın istifasını istiyor. Üç muhalefet partisinin lideri de açık açık hükümete çağrıda bulunarak, "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı görevden alın" diyor.

Hükümet kanadı halen sessiz... AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplumun ve siyasi liderlerin bu çağrılarına nasıl cevap vereceği merak konusu oldu.

O günden bu yana AKP'den tek açıklama Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretine ilişkin soru üzerine Muş, "Atatürk hepimizin ortak değeridir. Atatürk başta olmak üzere   Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran tüm tarihi şahsiyetlere yapılacak bir saygısızlık karşısında en büyük tepki AK Parti tarafından gösterilir ve karşılarında önce AK Parti'yi bulurlar." diye konuştu.

[old_news_related_template title="'Fesli Kadir' Atatürk'e yine hakaretler yağdırdı" desc="Diyanet İşleri Başkanı, takvimde gün kalmamış gibi 9 Kasım'da fesli meczubun evine cübbesini bile çıkarmadan hasta ziyaretine gitti. 10 Kasım'da Ata'sını anan Türkiye o günden bu yana Erbaş'ın istifasını istiyor. Üç muhalefet partisinin lideri de açık açık hükümete çağrıda bulunarak, 'Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı görevden alın' diyor. Milyonlar, Diyanet İşleri Başkanı'na neden bu kadar kızgın? Nedeni açık... Mustafa Kemal Atatürk'e her fırsatta salyalar saçarak saldıran, hakaretler yağdıran, ona 'gavur' diyen, onun annesi Zübeyde Hanım'a bile ağza alınmayacak sözlerle hakaretler eden bir meczubu bu ülkenin milyonlarca insanın duygularını incitecek bir tarihte ziyaret etmesi. Yoksa, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dediği gibi, 'Ali Erbaş'ın kiminle düşüp kalktığı' sadece kendisini ilgilendirir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/misiroglu3_16_9_1541840582-880x495-1_16_9_1542100070.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/misiroglu-beni-ziyaret-etmesi-tarihi-bir-hadisedir-2735289/"]

[old_news_related_template title="Muhalefetten 'fesli' uzlaşısı: Diyanet İşleri Başkanı görevden alınsın" desc="Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, kamuoyunda 'fesli meczup' olarak bilinen, Atatürk ve cumhuriyet düşmanı sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu'nu, 9 Kasım'da ziyaret etmesi tartışmaları alevlendirdi. Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerden CHP, MHP ve İYİ Parti yıllar sonra aynı konuda uzlaştılar. Üç parti de Diyanet İşleri Başkanı'nın derhal istifa etmesini istediler." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/diyanet-1_16_9_1542099648.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/muhalefetten-fesli-uzlasisi-diyanet-isleri-baskani-gorevden-alinsin-2735274/"]