Erzincan’da yaşayan en büyüğü 8, en küçüğü 3,5 yaşında olan 4 çocuk annesi Nevin Koç (32), 2 yıl önce eşinin kendisine tokat attığı iddiasıyla 8 yıllık eşi Emrah Koç’tan şikayetçi oldu. Genç kadının şikayeti üzerine harekete geçen Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

7 AY HAPSE ÇARPTIRILDI, EVİ TERK ETTİ


Erzincan Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Emrah Koç, eşiyle aile içinde tartışma yaşadıklarını ve tokat atmadığını söyledi. Durumun ciddiyetini anlayan Nevin Koç, savcılığa dilekçe vererek depresyon hastası olduğunu, annesinin hastalığını kullanarak kendisini kandırdığını ve eşinin kendisine vurmadığını belirten dilekçe yazdı.
Mahkeme Emrah Koç’u, eşine karşı “kasten yaralama” suçunu işlediği gerekçesiyle 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Daha önceden ertelenen bir cezası bulunan Emrah Koç, mahkeme kararının ardından evi terk etti.

ANNESİ ‘BEN SEBEP OLDUM’ DEDİ


Kararın ardından mahkemeye dilekçe yazan genç kadının annesi Tutiye T., olayların büyümesine kendisinin sebep olduğunu, damadının ceza almasından dolayı vicdanen rahatsız olduğunu belirtti.

GENÇ KADINA SORUŞTURMA


Emrah Koç’un ailesi ise gelinleri Nevin Koç ve annesi Tutiye T.'den şikayetçi oldu. Genç kadın hakkında “iftira” suçundan soruşturma başlatılırken, annesi hakkında ise yalancı tanıklık yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

"4 ÇOCUKLA ORTADA KALDIM"


Depresyon hastası olduğunu ve annesinin hastalığını kullanarak kendisini kandırdığını öne süren Nevin Koç, “Annem eşimin ailesini sevmezdi. Eşimle kaçarak evlendik. Annemin öfkesi dinmedi. Boşanma davası açmam için ısrar etti. Annemin dolduruşuna uyup, eşim bana tokat attı iftirasıyla şikâyet ettik. Hapse çarptırıldı ve infazı yandı. Defalarca iftira attık diye itiraflarda bulunduk ama inandıramadık. Eşim bu durumu hazmedemedi, bizi terk etti. Yaklaşık bir yıldır haber alamıyoruz. En büyüğü 8, küçüğü 3,5 yaşında 4 çocukla ortada kaldım. Defalarca dilekçe yazdım. Yargı benim yuvamı yıktı. Eşimin üstünden iftira yükü kalksın isterse beni boşasın” dedi.