Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birlikte çalışacağı yardımcısını ve bakanları belirledi. Dün gece açıklanan yeni Bakanlar Kurulu'nda yer alan 16 bakan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Meclis'te yemin etti.

SOYLU PROTESTO EDİLDİ


TBMM Genel Kurul salonunda düzenlenen yemin töreninde yemin sırası İçişleri Süleyman Soylu kürsüye çıkarken CHP'ler tarafından protesto edildi.

Bakan Soylu yemin için kürsüye çağrılırken CHP’liler Genel Kurul Salonu’nu terk etti. Bu protestoya karşılık AKP ve MHP sıralardan alkış ve tezahürat sesleri yükseldi. Soylu’nun yemin etmesinin ardından solunu ter eden CHP’liler yeniden yerlerine döndü.

[old_news_related_template title="İçişleri Bakanı Soylu: CHP'lileri şehit cenazesine almayın " desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; ' CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/soylu-2_16_9_1530182030.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/icisleri-bakani-soylu-chplileri-sehit-cenazesine-almayin-2492517/"]

[old_news_related_template title="Yeni Bakanlar yemin etti" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM’deki törende yemin etmesinin ardından Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı. Dün gece açıklanan yeni Bakanlar Kurulu'nda yer alan bakanlar ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Meclis'te yemin etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/yemin-yan_16_9_1531225019.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/yeni-bakanlar-yemin-ediyor-2513680/"]