Spor Toto Süper Lig başlamasına kısa süre kala geçen sezonun şampiyonları kozlarını paylaşıyor. Son şampiyon Galatasaray ile Türkiye Kupası'nı evine götürerek büyük sürprize imza atan Akhisar bu kez Süper Kupa için kozlarını paylaşıyor. Konya'da oynanacak maç için iki takımın taraftarları heyecan içinde. Peki, Galatasaray Akhisarspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Süper Kupa final maçı ile ilgili tüm ayrıntılar...

GALATASARAY AKHİSAR MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Galatasaray Akhisarspor arasında oynanacak Süper Kupa maçı 5 Ağustos Pazar günü saat 20.45'te yapılacak ve ATV canlı olarak yayınlanacak.



GALATASARAY AKHİSAR İLK 11

Galatasaray: Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Donk, Belhanda, Feghouli, Rodrigues, Gomis

Akhisarspor: Fatih, Vrsajevic, Dany, Mustafa, Ömer, Aykut, Sissoko, Bilal, Manu, Barbosa, Seleznyov

muslera-muhabir-234435_800x565_16_9_1526902439

MUSLERA YOKLUĞUN İSMAİL KORUDU

Oynanan hazırlık maçlarında Dünya Kupası’nda Uruguay ile mücadele ettiği için izinli olan Fernando Muslera’nın yerine kaleyi İsmail Çipe korudu. Verilen şansı iyi kullanan İsmail, maçlarda gösterdiği başarılı performansla ile yedek kaleci transferini şimdilik askıya alınmasını sağladı.

fatih-terim-3456456_16_9_1533099987

YUNUS AKGÜN’ÜN PERFORMANSI DİKKAT ÇEKTİ

Galatasaray’da yeni sezon hazırlıklarında alt yapıdan Abdussamed Karnuçu, Ahmet Sivri, Ali Yavuz Kol, Boran Güngör, Berk Balaban, Celil Yüksel, Doğan Can Davas, İsmail Çipe, Ozan Kabak ve Yunus Akgün yer aldı. Bu maçlarda en dikkat çekici performansı ise Yunus Akgün sergiledi. Yunus’un maçlarda aldığı sürelerde hücumdaki etkinliği dikkatlerden kaçmadı.



GS HAZIRLIK MAÇLARINDA 3 GALİBİYET 3 MAĞLUBİYET ALDI

Galatasaray, bu hazırlık döneminde 6 hazırlık karşılaşmasına çıktı. Bu müsabakalarda sarı-kırmızılılar, 9 kez rakip fileleri havalandırırken, 8 kez de kalesini gole kapatamadı. Sarı-kırmızılılar, İsviçre kampında FC Wil takımını 1-0 mağlup ederken, PSV Eindhoven’a 3-1, Valencia’ya da 2-1 yenildi. Daha sonra Türkiye’ye dönen takım, TFF 2. Lig takımlarından Sakaryaspor'u deplasmanda 3-0 mağlup etti. Son olarak Tunus ve Yunanistan'da hazırlık maçları yapan Aslan, Club Africain’ı 1-0 yenerken, AEK'ya da 3-2'lik skorla mağlup oldu.

gomis-3254467

GOMİS HAZIRLIK MAÇLARINI SESSİZ TAMAMLADI

Yeni sezon hazırlık döneminde 6 müsabakaya çıkan Galatasaray, 9 gol kaydetti. Söz konusu karşılaşmalarda geçtiğimiz sezon Süper Lig'de gol kralı olan Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis, rakip fileleri havalandıramadı. Everton'dan yeni transfer Henry Onyekuru ise hücumdaki verimliliği dikkat çekti. Bu maçlarda Onyekuru 2, Maicon 2, Eren, Sinan Gümüş, Muğdat Çelik, Younes Belhanda ve Linnes rakip fileleri havalandırdı.



REKOR GALATASARAY’DA

Süper Kupa’yı şimdiye dek en çok kazanan takım Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı takım, ilk organizasyonda Beşiktaş’a boyun eğmesine rağmen sonraki süreçte 5 kez mutlu sona ulaştı. Galatasaray, 2008, 2012, 2013, 2015 ve 2016’da Süper Kupa’yı müzesine götürdü. Fenerbahçe’nin 3 kez kazandığı kupayı, Beşiktaş, Trabzonspor ve Atiker Konyaspor ise birer kez havaya kaldırdı.

Konya, ikinci kez TFF Süper Kupa maçına ev sahipliği yapacak. Konya’da 2016 yılında oynanan kupada Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı takım, normal süresi 0-0, uzatma bölümü 1-1 berabere biten maçta rakibine penaltılarda üstünlük sağlayarak, kupayı kazandı. Karşılaşmanın oynanacağı Konya Büyükşehir Belediye Stadı, 42 bin seyirci kapasitesine sahip.

GALATASARAY AKHİSAR MAÇI CANLI İZLE

12. KEZ DÜZENLENİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen Süper Kupa'da Galatasaray ile Akhisarspor Konya'da karşı karşıya geliyor. TFF'nin 2006'dan bu yana düzenlediği ve eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan organizasyon, bir önceki sezonun Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası sahibinin mücadelesine sahne oluyor. Bu önemli müsabakada ayrıca Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi de kullanılacak.

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Akhisarspor, bu organizasyonda ilk kez birbirlerine rakip oldu.