Kocaeli Körfez Hereke’de ikamet eden, İsmail Devrim, oğluna pantolon alamadığı için hayatını son vermişti.

Yaşanan acı olayı ortaya çıkartan yerel gazeteci Ergün Demir gözaltına alındı. Demir, ifade vermesi için İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çağırıldı.

Emniyet Müdürlüğü’ne giden Ergün Demir için burada Körfez İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltı işlemi başlatıldı. Demir daha sonra adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edildi. Gazeteci Ergün Demir mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

FOTO:SÖZCÜ - Gazeteci karakola böyle getirildi... FOTO:SÖZCÜ - Gazeteci Ergün Demir karakola böyle getirildi...


VEKİL KAPLAN: ANNENİN ŞİKAYETİ ÜZERİNE GÖZALTINA ALINMIŞ





CHP Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Körfez İlçe Jandarma Komutanlığına giderek Ergün'le ilgili bilgi aldı.

Hürriyet, Demir'in "Anne Hafize Devrim ile yaptığı röportajın ses kaydını haberde kullandığı için annenin şikayeti üzerine gözaltına alındığını" duyurdu.

"HABERİ TÜM BELGELERİYLE YAPTIM"

Mahkeme çıkışı meslektaşlarına konuşan Ergün Demir ‘’Bir aile trajedisini haberleştirdim. Yarım gün uğraştığım bir haber. Haberi tüm belgeleriyle yaptım. Bir ailenin trajedisini yayınladım. Arkadaşlarıma da verdim. Birileri bu haberi başka şeyler için kullanır bu hepimizin başına gelen şeyler. Ben haberimin arkasındayım. Benim işim bu. Habercilik yaptım’’ dedi.

FOTO: UĞUR ENÇ FOTO: UĞUR ENÇ


ÖNCEKİ GÜNKÜ EYLEMDE DE 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Önceki gün de Halkevleri'nden bir grup konuyla ilgili Belediye İş Hanı önü Yürüyüş Yolu üzerinde açıklama yapmak istemiş, Fethiye Caddesi üzerinde polis müdahalesi ile karşılaşmıştı. Olayda 11’i erkek 4’ü kadın olmak üzere 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar çevik kuvvet otobüsleriyle ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

MAHALLE MUHTARINI DA GÖZALTINA ALDILAR

Gazeteci Ergün Demir ile birlikte gözaltına alındığı bildirililen Yukarı Hereke Mahalle Muhtarı Halil Taş ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

[img_right_template title="O okulda sessizlik hakim" desc="Türkiye’yi sarsan olayın yaşandığı Kocaeli’ndeki Körfez Hereke Nuh Çimento Meslek Lisesi’nde sessizlik hakim. Okul çevresinde polis ekipleri kuş uçurtmadı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/hereke-orta.jpg" width="1000" height="750">