Geçen pazartesi sabah saatlerinde, Aydın Çıldır Havalimanı'ndan eğitim uçuşu için kalkan, TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçakla telsiz irtibatı kesildi. Bölgede eğitim uçuşu yapan uçakta pilot Hamdi Yılmaz ve uçuş eğitimi verdiği öğenci pilot Merve Altun bulunuyordu. Uçaktan en son saat 10.26'da Denizli'nin Merkezefendi ilçesi yakınlarında 'Acil durum' bilgisi alındı. Bölgede karadan ve havadan yapılan aramalardan ilk gün sonuç alınamadı. Kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler çalışmalarına dün (salı) sabah günün aydınlanmasıyla birlikte yeniden başladı. Yapılan çalışmalarda uçağın düştüğü yerin koordinatları belirlendi. Buna göre, Aydın'ın Karacasu ilçesi Yenice Mahallesi'ndeki dağlık alana giden ekipler, burada ilk olarak tekerlek aksamına ardından uçağın enkazına ulaştı. Ekipler ardından pilot Hamdi Yılmaz ve uçuş eğitimi verdiği öğenci pilot Merve Altun'un da cansız bedenlerini buldu. Olay yerindeki ilk incelemeden sonra iki pilotun cenazesi, Karacasu Devlet Hastanesi’ne ardından İzmir’deki Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Pilot ve öğrencisine DNA testi yapılcak. Test sonrasında cenazeler ailelerine teslim edilecek.

HAYALLERİ YARIM KALDI

Eğitmen pilot Hamdi Yılmaz'ın Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYTEM) bünyesindeki görevinin ardından emekli olup 8 ay önce Çıldır'daki THY Uçuş Akademisi'nde görev yapmaya başladığı öğrenildi. Pilot adayı Merve Altun'un ağabeyinin de pilot olduğu, hayalinin de mühendis olmasına rağmen ağabeyi gibi pilot olup aynı uçakta uçmak olduğu öğrenildi.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... | Denizli'de eğitim uçağı düştü! Pilot ve teknisyenin isimleri belli oldu" desc="Denizli’de havalandıktan 50 dakika sonra irtibat kesilen eğitim uçağını arama çalışmaları 8 noktada devam ederken, uçaktaki pilot ve teknisyenin isimleri belli oldu. Pilot Hamdi Yılmaz ve teknisyen Merve Altun’un bulunduğu TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçağı arama çalışmaları sürüyor. Bölgenin sarp ve kayalık olmasının yanı sıra soğuk hava ve yoğun sis nedeniyle arama-kurtarma çalışmaları güçlükle devam ediyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/resimid_67060461_6706046_16_9_1542645666.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/denizlide-egitim-ucagi-dustu-pilot-ve-teknisyenin-isimleri-belli-oldu-2746787/"]

İZMİR/DHA