Polisi harekete geçiren olay, 4 Ağustos günü Sultangazi, Gazi Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Saat 17.20 sıralarında devriye görevi gerçekleştiren  polis ekiplerine havai fişekle saldırı düzenlendi. Kimsenin yaralanmadığı olayda, polis ekipleri saldırganların peşine düştü. Şüpheliler kaçarken, çevrede yapılan aramalarda 4 dolu havai fişek rampası ve yüz maskeleri ele geçirildi.

polise-fisekli-saldiri-1ŞÜPHELİLER BELİRLENDİ

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı ve örgütün mahalle yapılanması olduğu belirtilen "Halk cephesi" grubu saldırıyı sosyal medya üzerinden sahiplenince ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Güvenlik kamera kayıtları incelendi. Araştırmalarda saldırıyı düzenleyen şüphelilerin O.V. ve S.T. olduğu anlaşıldı.

Çalışmaların ardından belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Her iki şüpheli de gözaltına alındı.  Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.  O.V. tutuklanırken S.T. hakkında adli kontrol hükmü uygulandı.