Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne şarbon hastalığı şüphesiyle çok sayıda kişi başvurdu. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 9 kişinin yedikleri etin renk değiştirmesi sonucunda şüphelenerek hastaneye başvurdukları belirtildi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


BAKAN PAKDEMİR'DEN İLK AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den açıklama geldi. Pakdemirli, "22 kişi şarbon şüphesiyle başvuru yaptı, 14'ü taburcu oldu, 4 kişi de tedavi altında. Bu vatandaşların tedavileri sürüyor. Hayvanın alındığı işletme karantinaya alındı.

FOTO: DHA FOTO: DHA


İşletmenin 10 kilometre etrafında bulunan 3500 hayvan aşılanacak. Aşı çok hızlı etki gösterdiği için bölgede başka şarbon vakası görmeyi beklemiyoruz. Şarbon vakaları zaman zaman görülüyor. 2018'de 5 ülkede bu vaka görüldü, görülmeye de devam edecek. Şu an için her şey yolunda vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla et yiyebilirler" ifadelerini kullandı.

İKİ MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Fotoğraf: İHA Fotoğraf: İHA


Öte yandan yapılan başvurular sonucunda kurbanın alındığı eski Çanta Köyü olarak bilinen Balaban ve Sancaktepe Mahalleleri karantina alında alındı. Yaklaşık 10 kilometreyi kaplayan alanda bulunan 3 bin 500 hayvanın bugün aşılanacak.

Çanta Köyü Sancaktepe Mahallesi'nde yapılan anonsta şarbon hastalığı nedeniyle besicilerin hayvanlarını dışarıya bırakmamaları istendi.

Jandarma ekipleri kurbanın alındığı bir çiftliği belirleyerek inceleme başlattı. Çiftlik evinin kireçlendiği görülürken jandarmanın bekleyişi devam ediyor.