Anadolu'da kar ve buzlanma devam ediyor. Sivas'tan kar tatili haberi geldi! Sivas Valiliği dün ilan edilen kar tatilinin bir gün daha uzamasına karar verdi. Sivas Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların yarın da tatil edilmesi kararını aldı. Hamile ve engelli kamu personelleri de izinli sayılacak.

SİVAS'TA KAR TATİLİ! DON, BUZLANMA SÜRÜYOR...

Sivas Valiliği, meteorolojik veriler doğrultusunda gün boyu aralıklarla kar yağışının devam edeceği ve kuvvetli buzlanma ve don olayı beklenmesi nedeniyle okulların yarın da tatil edilmesine karar verdi. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi: “Öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için; ilimiz merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı her tür ve derecedeki resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının, 27.12.2018 Perşembe günü 1 (bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır.”

Sivas’ta yarın okullar tatil edildi!

METEOROLOJİ'DEN SİVAS HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, Çankırı, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="Okullara kar tatili! Hangi illerde okullar tatil edildi? İşte kar tatili ilan edilen iller..." desc="Kar yurdu etkisi altına aldı. Yurdun birçok kentinde etkili oldu. Kimileri karın keyfini sürdü, kimileri ise cefasını... Valiliklerden ardı ardına kar tatili açıklamaları geldi. Birçok kentte 27 Aralık Perşembe günü kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullarda eğitime bir gün ara verildi. İşte 27 Aralık Perşembe yurtta kar tatili ilan edilen şehirler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/kar-dha_16_9_1545856849.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/okullara-kar-tatili-hangi-illerde-okullar-tatil-edildi-iste-kar-tatili-ilan-edilen-iller-2876701/"]