İstanbul 3. Havalimanı'nda kötü çalışma koşullarını protesto ettikleri için aralarında sendikacıların da bulunduğu 31'i tutuklu 61 işçinin yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi. Gaziosmanpaşa Adliyesi 14. Asliye Ceza Mahkemesi, tutuklu 30 işçinin tahliyesine karar verdi. Tahliyesine karar verilen işçiler hakkında yurtdışı yasağı konularak pazar günleri karakola imza verme şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandı.

BİR KİŞİ HÂLÂ TUTUKLU

Başka bir cezaevinde tutuklu bulunan Serhat Bilici'nin ise SEGBİS bağlantısının sağlanmaması nedeniyle sorgusunun yapılamadığı bu nedenle de tahliyesine karar verilmediği belirtildi. Mahkeme, 14 Ağustos'ta meydana gelen olaylara ilişkin tutanakta imzası bulunan kolluk güçlerinin tanık sıfatıyla dinlenmesine karar vererek duruşmayı 20 Mart'a erteledi.

GEREKÇE AÇIKLANDI

Mahkeme tahliye gerekçesi olarak, “Sanıkların sorgu ve delillerinin tespit olması, suçların yasadaki alt ve üst sınırı tutuklu kaldıkları süreye göre bu aşamada haklarında adli kontrol kararı verilmek suretiyle tahliye edilmelerinin ölçülü olacağının kanaatine varılmakla tüm tutuklu sanıkların ayrı ayrı tahliyelerine... " açıklamasını yaptı.

[old_news_related_template title="3. Havalimanı işçilerinin davası 'personel yemekhanesinde' görüldü" desc="İstanbul 3. Havalimanı'nda kötü çalışma koşullarını protesto ettikleri için haklarında, 'İş ve çalışma hürriyetinin ihlali', 'Görevi yaptırmamak için direnme', 'Kamu malına zarar verme', 'Toplantı ve yürüyüşlere silah benzeri aletlerle katılma (kazma, kürek)' suçlamasıyla dava açılan 31'i tutuklu, 61 işçinin yargılandığı davanın ilk duruşması Gaziosmanpaşa Adliyesi'nde başladı. Fiziki imkanlarının yetersizliği ve sanık sayısının çokluğu gibi gerekçelerle duruşma, adliyenin personel yemekhanesinde yapılıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/resim1_6844187_16_9_1544012539.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/3-havalimani-iscilerinin-davasi-basladi-2778167/"]