CHP ile İYİ Parti arasında bir aydır devam eden işbirliği görüşmelerinde önceki gece yaşanan kriz dün masayı dağılma noktasına getirirken, gün boyu süren görüşme trafiği sonucunda uzlaşı çıktı. İki partinin Balıkesir başta olmak üzere birkaç büyükşehirde yaşadığı anlaşmazlık görüşmeleri bitirme noktasına getirdi. Ancak görüşme trafiği devam etti.

[old_news_related_template title="Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması" desc="İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından kameralara karşısına geçti. İki lider de 'Güzel şeyler olacak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/aksener-kilicdaroglu_16_9_1544637283.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-aksener-ve-kilicdaroglundan-aciklama-2792077/"]

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP Genel Merkezi’ne gelerek Kılıçdaroğlu ile 40 dakika görüştü. Görüşmenin ardından iki partinin genel başkanları kamera karşısına geçti.

"GÜZEL ŞEYLER OLACAK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlar yoğun bir mesai harcadılar. İşbirliği yapmanın zorluklarını tahmin edersiniz ama bizim gündemimizde her zaman olduğu gibi yine Türkiye var. Türkiye'nin demokrasisi var. İnsanların bizden beklentileri var. Türkiye'nin çağdaş uygarlığı yakalaması lazım. Özel kişisel angajmanlara girmeden Türkiye'yi düşünerek, vatandaşlarımızı düşünerek, onların umutlarını büyüterek yolumuza devam ettik. Güzel bir çalışma oldu. Yerel seçimler bizim için çok önemli, Türkiye için çok önemli. Bir kış ortamındayız. İnşallah baharda Türkiye de baharı yakalayacak. Huzur içinde, umut içinde, güzel  bir Türkiye'yi yerel yönetimlerden başlayarak demokrasiyi güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. 'Güzel şeyler olacak' demiştik. Biz kendimizi Türkiye'ye adamış olan iki genel başkanız. Bireysel hiçbir beklentimiz, çıkarımız yok. Bütün mesele, çocuklarımız daha güzel bir Türkiye'de yaşasınlar. Daha güzel okullara gitsinler. İşsizliğin olmadığı, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye yerelden başlayarak inşa etmek istiyoruz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, "İşbirliği ve güç birliği yapmak üzere İYİ Parti ve CHP heyetleri anlaştılar. Ülkemize hayırlar, uğurlar getirsin inşallah. Ülkemizdeki bu umutsuz havanın dağılmasına sebep olur inşallah. Hayırlı bir başlangıcı yaptığımızı düşünüyoruz. Aday olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

 

[old_news_related_template title="CHP-İYİ Parti hattında sıcak saatler! Son dakika haberleri art arda geliyor!" desc="İYİ Parti ile CHP arasındaki ittifak görüşmelerine ilişkin açıklamalar ardı ardına geliyor. İYİ Parti 'Pürüz yok iki lider akşam biraraya gelecek' derken, CHP cephesi ise 'Görüşmelerin seyrini Meral Akşener'in tavrı belirleyecek' diyor. İşte ittifak trafiğinde son durum..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/chp-iyiparti_16_9_1544620395.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/iyi-partili-aydin-puruzleri-ele-aldik-baskanlar-gorusecek-2791617/"]

BÜYÜKŞEHİRLERDE UZLAŞI

Uzlaşı 21 büyükşehir üzerinde sağlanırken iller ve bazı metropol ilçeler için iki parti arasında görüşmeler devam edecek. Uzlaşıya göre İYİ Parti; Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Adana, İzmir, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Eskişehir ve Hatay’da aday çıkarmayacak ve CHP adayını destekleyecek. CHP ise iki parti arasında krize neden olan Balıkesir’de adayını geri çekerek bu kentte İYİ Parti’yi destekleyecek. CHP Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep’te de aday çıkarmayarak İYİ Parti’yi desteleyecek.

 

[old_news_related_template title="İttifak dağıldı mı? CHP cephesinden sert açıklama | Son dakika" desc="CHP-İYİ Parti arasında yürütülen yerel seçimlerde işbirliği yapılması için yürütülen çalışmalarda kriz çıktı. İki siyasi partinin kaynakları da SÖZCÜ’nün sorusu üzerine “Evet, ittifak çalışması anlaşmazlıkla sonuçlandı ve masa dağıldı” dediler. İttifakın dağılması üzerine son anda yapılan telefon trafiği üzerine İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın saat 15.30 civarında CHP Genel Merkezi'ne gitti. CHP cephesinden 'İttifak neden dağıldı?' sorusuna zehir zemberek bir yanıt geldi. İşte CHP-İYİ Parti hattında son dakika gelişmeleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/aksener-kk-dha_16_9_1544619105.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ittifak-dagildi-taraflar-masadan-kalkti-son-dakika-2791533/"]

Mansur Yavaş’ın adaylığı konusunda Ankara’da yaşanan düğümde de sona yaklaşıldı. CHP Ankara’dan aday çıkaracak ancak son bir anket çalışması daha yaptırılacak ve karar verilecek.