Rize'de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 7,4 büyüme oranına ulaşan Türkiye'nin dünyada ekonomisi en büyük ülkeler arasında yer aldığını belirtti. Türkiye'nin ilerlediğini ifade eden Kahraman, "Doğru gidişi önlemek isteyenler var. Buna karşı da uyanık olmak mecburiyetindeyiz. O kadar elemanımız yetişti ki, artık dünyaya beyin ihraç ediyoruz. Bunun kadrini bilmek durumundayız" dedi.

Meclis başkanlığı süresince kendisinden tarafsız olmasının istediğini kaydeden Kahraman, şunları söyledi:

"Ben zaten meclisi yönetirken tarafsızdım. Ama meclis başkanı oldum diye kafamı boşaltmış değilim. Şimdi meclisimizin 26´ıncı dönemi kapandı. Seçim dönemine girdik, rahatça konuşabilirim. Siyasi konularda neden konuşmamam gerektiğini ifade etmek için bunu dedim. Bunu şu an çoğaltmayacağım."

[old_news_related_template title="Yandaş rektör kampüste AKP iftarı yaptı!" desc="Demokrat Parti Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyon milletvekili adayı Gültekin Uysal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun DSİ’nin kaynakları ile seçmenlere iftar programları düzenlediğini iddia etti. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü’nün de yandaş politika izlediğini savunan Uysal, “Devletle rekabet ediyoruz. Bir yandan Bakan bey ilçelerde binlerce kişiye devletin parasıyla iftar veriyor. Diğer yandan Rektör partizanlık yapıyor. İnsanlar korkudan bizimle fotoğraf çektirirken dahi endişe ediyor” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/resimid_5133507_16_9_1527853119_16_9_1528452378.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/yandas-rektor-kampuste-akp-iftari-yapti-2456671/"]

'BİR ARABADA 2 ŞOFÖR OLMAZ'

24 Haziran seçimlerinin önemine değinen Kahraman, şöyle konuştu:

"Türkiye fevkalade iyi bir noktadadır. Neden yıkacağız, neden değişmeleri görmeyeceğiz? Ben kuvvetler ayrılığı prensibine inanan bir kişiyim. Bu 24 Haziran'dan sonra tatbikatına geçilecek, milletin kabul ettiği bu anayasanın yürürlüğü 24 Haziran'a bağlıdır. İstikrara kavuşacağız. Pazarlıklar, tertipler bitti. Bakıyorsunuz, eki dünyaya 'Sakın bu anayasayı değiştirmeyin' deniyor. Neden, lehimize de ondan. Çünkü rakip istemiyorlar. Bu oyunlara prim vermeyeceğiz. Yeni anayasa değişikliği için 24 Haziran şarttır. Kesinlikle cumhurbaşkanımız sevk ve idaresiyle harekete geçilecek ve Türkiye idealleşecek. Hep hayal ederdim. Bir arabada 2 şoför olmaz. Biri 'duralım', biri 'gidelim' der araba devrilir. Türkiye bunun pek faydasını görecektir" diye konuştu.

DHA

[old_news_related_template title="'Gümrük kapılarında devlet eliyle AKP propagandası'" desc="CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Başbakanlığa bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) yurt dışında yaşayan seçmenlerin oy vermeye başladığı gümrük kapılarında AKP propagandası yaptığını iddia etti. Bircan, YTB’nin kurduğu stantlarda, AKP’nin “Vakit Türkiye vakti” sloganını hatırlatan “Türkiye için oy vakti” mesajının yer almasına tepki gösterdi ve “Devlet imkanları ile AKP propagandası yapılıyor” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/gumrukte-akp-propagandasi-6_16_9_1528448692.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/gumruk-kapilarinda-devlet-eliyle-akp-propagandasi-2456454/"]