ÖSYM üniversite sınavı sonuçlarını genelde öğlen saatlerinde açıklarken bu sene bir sürpriz yaptı ve YKS sonuçlarını günün ilk saatlerinde yayınladı. Öğrencilerin üniversite hayatları için kadar niteliği taşıyan YKS sınavı açıklandı. Öğrenciler YKS sonuçlarıyla beraber, tercih etmek istedikleri okullara yerleşip yerleşemeyeceğini merak etmeye başladı, üniversite taban ve tavan puanları, yerleştirme puanları, tercih robotu bu noktada büyük önem taşıyan konular. Üniversite tercihleri 7 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar sürecek...

YKS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

ÖSYM, internet sitesinden yaptığı açıklamada, “30 Haziran – 1 Temmuz 2018 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2018-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. 2018-YKS'ye ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiştir. 1 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavının Yabancı Dil Oturumunun İngilizce Testi'nde (2018-YKS YDT) yer alan 41 numaralı soru için doğru cevap olarak ilan edilen “C” olarak girilmiş doğru cevabının “D” olarak düzeltilmesine karar verilmiştir. Adaylar, sınav sonuçlarına 31 Temmuz 2018 tarihinde saat 00.01'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler” denildi.

ÖSYM, YKS sonuçlarını günün ilk saatlerinde yayınladı. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecekler. Aşağıdaki link üzerinden ÖSYM'nin aday işlemleri sistemine erişebilirsiniz...

ÖSYM YKS SINAV SONUÇLARI


121.139 ÖĞRENCİNİN SINAVI GEÇERSİZ SAYILDI

ÖSYM tarafından yayımlanan 2018-YKS Sonuçları Ön Değerlendirme Raporu’na göre, TYT’ye başvuran 2 milyon 381 bin 412 adaydan, 2 milyon 260 bin 273’ünün sınavı geçerli sayıldı.

YKS KONTENJAN KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Fakat, tercihlerine göre bir programa yerleşecek adayların üniversitelere kayıt takvimleri ÖSYM’nin bilgi amacıyla yayınladığı ön kılavuzda yer alıyor. Buna göre YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül arasında gerçekleştirilecek.

yks sözcü ile ilgili görsel sonucu

YABANCI DİL OTURUMUNDA BİR SORUNUN CEVABI DEĞİŞTİ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın Yabancı Dil Oturumu’nun İngilizce Testi’nde (2018-YKS YDT) yer alan 41 numaralı soru için “C” olarak ilan edilen doğru cevabın “D” olarak düzeltilmesine karar verildi.

8 ADAY TAM PUAN ALDI

YKS giren adaylardan, Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT), sözel, sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinde birer, dilde ise 5 aday 500 puan aldı.

Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) başvuran 2 milyon 19 bin 564 adaydan 1 milyon 877 bin 568’inin sınavı, Yabancı Dil Testi’ne (YDT) başvuran 131 bin 423 adaydan da 109 bin 593’ünün sınavı geçerli kabul edildi.

TYT’ye giren adayların yüzde 83,06’sı AYT’ye, yüzde 4,85’i ise YDT oturumlarına katıldı.

[old_news_related_template title="Taban puanlarından çok buna dikkat! 2018'de üniversite tercihleri zorlayabilir..." desc="Üniversite tercihlerinin her sene kendi içerisinde belirsizlikleri barındırdığını belirten Eğitimci Onur Soğuk, “2018 tercihleri ise önceki yıllara bakış belirsizliklerin en çok yaşanacağı yıllardan birisi olacak. Her sistem değişikliği bu tip durumlara neden olur. ÖSS kaldırılıp YGS&LYS  sistemine geçildiğinde de tercihlerde zorluklar yaşanmıştı. YGS&LYS'nin ardından gelen YKS sisteminde de bu durum söz konusu olacak” dedi. Üniversite tercihlerinde taban puan, tavan puan yerine daha farklı detaylara dikkat dikkat edilmesi gerekiyor..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/yks-tercih-islemleri_16_9_1533020832.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/taban-puanlarindan-cok-buna-dikkat-2018de-universite-tercihleri-zorlayabilir-2550089/"]