‘Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi’’, millet kıraathanesine dönüştürülüyor. Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım'ın ismini taşıyan müze geminin Millet Kıraathanesi yapılmak istenmesi üzerine change.org üzerinden bir kampanya başlatıldı.

[old_news_related_template title="İzmir'de skandal!" desc="İzmir’in simgelerinden biri olan ve Kordon’da demirli bulunan ‘Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi’’, millet kıraathanesine dönüştürülüyor. Atatürk’ün annesinin adını taşıyan müze geminin üzerine “Denizci Millet Kıraathanesi yakında hizmetinize açılacaktır” yazılı bir afiş asıldı. İzmirliler bu gelişmeye büyük tepki gösterirken, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da konuyu TBMM gündemine getirdi. Müze gemi 2014 yılında halen TBMM Başkanı olan Binali Yıldırım tarafından hizmete açılmıştı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/resimid_68335271_6833527_16_9_1543920092.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/izmirde-skandal-2775964/"]

"İzmirli, Zübeyde Hanım müze gemisine sahip çık" başlığıyla oluşturulan kampanyada "İZMİRLİ, ZÜBEYDE HANIM MÜZE GEMİSİNE SAHİP ÇIK! Zübeyde Hanım vapurunu İzmirliler olarak satın alalım. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir'e yön veren kurum, kuruluş ve kişiler olarak bir kampanya başlatıp; Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Zübeyde Anamızın kabrine sahip çıktığımız gibi ZÜBEYDE HANIM MÜZE GEMİSİNE SAHİP ÇIKALIM, KÜLTÜR MERKEZİ HALİNE GETİRELİM." ifadesine yar verildi.

Kampanyaya haberin yayına hazırlandığı saatlerde 9 bine yakın kişi destek vererek geminin millet kıraathanesi yapılmasına karşı çıktı.