Sonar O. isimli katil zanlısı; uyuşturucu, yaralama, hırsızlık gibi suçlardan sınır dışı edildiği Avusturya’ya, 7 Ocak’ta kaçak yollardan yeniden geldi. "Ben Türk askeri öldürdüm. Bu yüzden iltica etmem lazım" diyerek, Voralberg Eyaleti’ne bağlı Dornbirn’deki Sosyal Daire’ye başvuran saldırgan, Türkiye’de kendisini ölüm cezasının beklediğini öne sürdü. Ancak, memurlar Türkiye’de ölüm cezasının 2004 yılında kaldırıldığını biliyordu. Bu nedenle PKK’lının isteği reddedildi.

BIÇAKLA BÜROYA GELDİ, AMİRE SALDIRDI

İddiaya göre iltica talebi kabul edilmeyen Soner O., çarşamba günü öğleden sonra Klaudia Caddesi’nde bulunan Sosyal İşler Bürosu’na yeniden geldi ve Büro Amiri Alexander A‘nın bıçakla boğazını kesti. Kanlar içinde yere yığılan büronun amiri olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinden hemen kaçan Soner O., yarım saat sonra bölgede yakalandı ve Bregenz’deki Eyalet Asayiş Dairesi’ne götürüldü.

[caption id="attachment_3441183" align="alignnone" width="880"] Avusturya’nın Kronen Gazetesi, öldürülen Alexander A. ile olay yerinin fotoğrafını yayınladı.[/caption]

Soner O.‘nun cinayetten ceza alıp cezasını çektikten sonra yeniden sınır dışı edilmesi için meclis kararı gerekecek.

SINIR DIŞINI KOLAYLAŞTIRACAKLAR

Soner O.‘nun karıştığı çok sayıda suçtan dolayı 2009 yılında oturma iznini kaybettiği, 2010 yılında ise Avusturya'yı terk ettiği öğrenildi. Avusturya’da uzun bir süredir ağır suç işleyenlerin kolayca sınır dışı edilmesi tartışılıyordu. Bu vahşi cinayetten sonra, sınır dışı edilmeyi kolaylaştıran yasaların kısa sürede meclise gelmesi bekleniyor. Ülkede, suçlu yabancıların hızlı sınır dışı edilmesi ile ilgili kamuoyu baskısı da hızla artmaya başladı.