Mnuchin, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın Hazine Bakanlığına Türkiye'ye yönelik "birincil ve ikincil yaptırımlar getirmesi" için yetki veren bir başkanlık kararnamesi imzaladığını belirtti. Trump'ın Suriye'deki Barış Pınarı Harekâtı'ndan "endişe duyduğunu" belirten Mnuchin, "Başkan, Türkiye'nin tek bir DEAŞ savaşçısının bile kaçmasına izin vermemesinin zorunlu olduğunu açıkça söylemek istiyor" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Pentagon'dan skandal bir açıklama daha! 'Onlarla diğer bölgelerde birlikteyiz'" desc="ABD Savunma Bakanı Mark Esper, teröristlerle ilgili yaptığı açıklamayla yeni bir skandala imza attı. Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı düzenlediği teröristlerle işbirliğine devam edeceklerini ifade eden Esper, 'Biz (YPG/PKK) Kürt ortaklarımızı terk etmedik. Onlarla Suriye'nin diğer bölgelerinde birlikteyiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/11/iecrop/pentagon_16_9_1570822302.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/pentagondan-skandal-bir-aciklama-daha-onlarla-diger-bolgelerde-birlikteyiz-5384553/"]

"YÜRÜRLÜĞE KOYMAYACAĞIZ"

"Yaptırımları şu anda yürürlüğe koymayacağımızı söylemek isterim" ifadesini kullanan Mnuchin, ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile yaptırımlar konusunda danışma halinde olacaklarını vurguladı. Mnuchin, "Türkiye'nin finansal kurumlarını, dikkatli olmaları ve kendilerine yaptırım gelebileceğini konusunda uyarıyoruz. Bir kez daha söylüyorum şu anda bir yaptırım yok. Ancak bu bize verilen en geniş başkanlık yetkileri olacak" değerlendirmesinde bulundu.

[old_news_related_template title="Trump'tan 'Türkiye' açıklaması: Çok az ülkenin gördüğü türden yaptırımlar uygularız" desc="ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye yönelik tehditlerini sürdürüyor. Türkiye'ye yönelik ağır yaptırımlarda bulunabileceğini ileri süren Trump, 'Türkiye ile çok iyi bir ilişkimiz var, onlar bizim NATO müttefikimiz. Türkiye ile birçok ticaret yaptık. Ama onların birçok insanı öldürmesini istemiyorum. Türkiye yapmaması gereken bir şeyi yaparsa, daha önce çok az ülkenin gördüğü türden yaptırımlar uygularız' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/11/iecrop/trumpp_16_9_1570830337.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/trumptan-turkiye-aciklamasi-cok-az-ulkenin-gordugu-turden-yaptirimlar-uygulariz-5384795/"]

Yaptırımların "güçlü" olacağını belirten Mnuchin, "Umarım bu yaptırımları kullanmak zorunda kalmayız, ama gerekirse Türkiye'nin ekonomisini kapatırız." ifadesini kullandı.

AA