Hindistan’da demiryolları 63 bin kişilik kadro açtı. 63 bin kişilik kadro için 19 milyon insan işe başvurdu.

Washington Post’ta yer alan habere göre demiryolu işçisi olmak için başvuran kişiler arasında yüksek lisans yapmış kişiler de bulunuyor.

Hindistan gelişmiş bir ekonomiye göre ciddi anlamda işsizlikle mücadele ediyor. 2021 yılına gelindiğinde ülkenin yaşları 15 ila 34 yaş arasında değişen nüfusunun 480 milyona çıkması bekleniyor. Hindistan’ın hali hazırdaki nüfusu ise 1.3
milyar.

Hindistan Çin’den sonra dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi.

Ülkenin ünlü ekonomistlerinden Santosh Mehrota’nın yaptığı bir hesaba göre ülkede üniversite mezunu kişiler arasındaki işsizlik yüzde 8.4 civarında.

TÜRKİYE'DE ÜNİVERSİTE MEZUNLARI NE YAPIYOR?


TÜİK’in geçen ay açıkladığı Eylül dönemi işsizlik verilerine göre üniversitesi mezunlarının iş gücüne katılım oranı yüzde 79.8. Yani üniversite mezunları arasında işsizlik yüzde 20.1 seviyesinde.

[old_news_related_template title="Türkiye'de Çin'dekinden fazla insan devlet memuru olmak için sınava giriyor" desc="Çin'de 1.3 milyon aday devlet memuru olmak için sınava girecek. Türkiye'de 2016 KPSS'ye 3.5 milyon aday katılmıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/dededed2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/turkiyede-cinden-fazla-insan-devlet-memuru-olmak-icin-sinava-giriyor-2101170/"]