Beta Ayakkabı'nın davasında önemli bir karar çıktı. Mahkeme, Beta’nın bir şirketi için iflas kararı verdi. Diğer şirket için ise konkordato süresini kaldırdı. Buna göre; Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi  Beta İç ve Dış Pazarlama A.Ş için iflas kararı verdi. BETA Ayakkabı San. A.Ş için ise konkordato süresi kaldırıldı.

SADECE ÜRETİM YAPILIYOR


50 ayakkabı mağazasının kapandığını ancak BETA Ayakkabı'nın ayakkabı imalatına devam ettiğini söyleyen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık  sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "50 mağazamız vardı. Şu an mahkeme iflas verdiği için maalesef kapandı. Ancak  BETA Ayakkabı'da üretim devam ediyor. İmalat devam ediyor. Kendim tekrar faaliyet gösteriyorum.  Mağazalarda bir satış yok ama üretim yapıyorum. İnternetten satış var. " ifadelerini kullandı.

BETA Ayakkabı'da borcunun çok fazla olmadığını ve şirketin bu sıkışıklıktan kurtarılabileceğini belirten İkiışık," BETA Ayakkabı San. A.Ş'de borcum çok yüksek değil. Mesela alacaklı olan dericilerle konuşuyorum hepsi şirketin devamlılığı için alacaklarından belli bir süre için fedakarlık yapıyorlar hatta bazıları borçlarını siliyorlar. " dedi.

İHRACATA YÖNELİK TEMASLAR VAR


Bu süreçten çıkacağını söyleyen BETA Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık, alacaklılardan ise anlayış beklediğini ifade ediyor ve ihracata yönelik temaslarda bulunduklarını söylüyor.

[old_news_related_template title="Kemal Tanca'dan konkordato başvurusu" desc="1950 yılında kurulmuş olan Kemal Tanca konkordato ilan etti. Mahkeme, konkordato talebini incelemek üzere ünlü ayakkabı markasının mali tablosunu incelemesi için bilirkişiden rapor istedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/01/iecrop/ayakkabi_16_9_1572621705.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/son-dakika-kemal-tancadan-konkordato-basvurusu-5425441/"]