Yüksek fiyatlar nedeniyle bazı pazarcı esnafı tezgah açmadı. Dolu tezgahların önü de neredeyse boştu. Antalya'da meydana gelen fırtına ve sel tüketiciyi vurdu. Yükselen sebze ve meyve fiyatlarından tüketici kadar pazarcı da şikayetçi.

Esnaf, "Halde fiyatlar çok yüksek. Mal alıp tezgaha koyamıyoruz. Koysak da yüksek fiyat nedeniyle tüketici mağdur. Pazarcının da alıcının da durumu vahim." dedi.

Pazarda biberin kilogramı 15 TL'ye satılıyor. Pazarda biberin kilogramı 15 TL'ye satılıyor.


Pazarın müdavimi kadınlar da "Tezgah tezgah geziyoruz. En uygunu almaya çalışıyoruz. Ancak herşey çok pahalı, karnıbaharın tanesi 10, soğanın kilosu 7, brokolinin tanesi 3 TL, salatalığın kilosu 7 lira. 100 TL pazar harçlığı artık yetmiyor" diyerek pahalılıktan şikayet ettiler.

DÜZCE'DE DENETİMLER BAŞLADI


Ticaret Bakanlığı, Valilik kanalıyla Ticaret İl Müdürlüklerine fiyat farkı ile ilgili denetim talimat gönderdi. Bu kapsamda sebze ve meyve fiyatlarını denetimi için Düzce’de bir komisyon kuruldu. Ticaret İl Müdürlüğü, Düzce Defterdarlığı ve Düzce Belediyesi’nde görevli personellerden kurulan komisyon Düzce’de ki meyve ve sebze halinde ki fiyatlarla, market ve pazaryerlerinde ki sebze ve meyve satış fiyatlarını denetlediler. Denetimlerde portakal, armut, ayva, elma, kivi, limon, mandalina, muz, nar, çarliston biber, dolmalık biber, sivri biber, domates, teze fasulye, havuç, ıspanak, kabak, karnabahar, kuru soğan, beyaz lahana, kırmızı lahana, mantar, marul, maydanoz, patlıcan, pırasa, salatalık, sarımsak, kırmızı turp, yeşil soğan ve patates olmak üzere 31 kalem ürünün fiyat farkına bakıldı. Denetimler sonrası hazırlanan rapor Ticaret Bakanlığı’na gönderilecek.