ABD'nin İran yaptırımlarını ihlal etmekten ABD'de tutuklu bulunduğu sürenin sonunda Temmuz ayında tahliye edilen Halkbank eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne seçilmesine BİST hissedarlarından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) itiraz ediyor.

Reuters'a bilgi veren konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, "EBRD Atilla'nın Genel Müdür olarak atanması kararını desteklemedi ve bu konudaki itirazını net olarak olarak ortaya koydu" derken, Atilla'nın CEO olarak göreve getirilmesi ile ilgili soruyu yanıtlayan EBRD İletişim Direktörü Jonathan Charles şunları söyledi:

"Bize danışılmadı ve biz desteklemiyoruz. Bu konuyu yetkililerle görüşeceğiz" dedi.

EBRD'nin Borsa İstanbul'da yüzde 10 payı bulunuyor.

'HUKUKİ BİR ENGEL YOK'


Konu hakkında bilgi sahibi aynı kaynak, EBRD'nin itirazına rağmen atamanın gerçekleştirildiğine işaret ederek, bunun önünde hukuki bir engel olmadığını kaydetti ve "Yönetim Kurulu'ndaki EBRD üyesi bu atamaya katılmadı. Bu konuda bir anlaşmazlık söz konusu" dedi.

BİST Genel Müdürü Murat Çetinkaya'nın Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına atanmasının ardından asaleten bir genel müdür ataması yapılmamıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Atilla'nın yeni BİST Genel Müdürü olarak göreve başladığını dün akşam saatlerinde duyurmuştu.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada da,"Borsa İstanbul A.Ş.’nin 21 Ekim 2019 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında Genel Müdürlük görevine Mehmet Hakan Atilla seçildi. Atilla, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacak" denildi. (REUTERS)


[old_news_related_template title="Hakan Atilla'nın yeni görevi belli oldu!" desc="Bir süre ABD'de tutuklu kalan ardından tahliye edilerek Türkiye'ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlayacağı açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/21/iecrop/resimid_97595631_9759563_16_9_1571673508.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/son-dakika-hakan-atillanin-yeni-gorevi-belli-oldu-5403082/"]