Türkiye'de sıkıntılı bir dönemden geçen ekonomi vatandaşların da en çok konuştuğu konuların başında geliyor. Bunu bilen dolandırıcılar da yöntemlerini ona göre belirliyor. Sozcu.com.tr'nin daha önce gündeme getirdiği sosyal medyada bankaların isimlerini kullanarak vatandaşları dolandıran çeteye operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan çete lideri H.H.E.'nin de aralarında bulunduğu 21 kişiden 17'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

[before_after_template position="50" label_left="" label_right="" image_left="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/08/1111.jpg" image_right="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/08/ziraar.jpg">

(Dolandırıcıların sosyal medyaya verdiği ilanlardan bazıları)

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri şüpheli kişilerin İstanbul genelinde illegal çağrı merkezi aramaları ve ulusal bankalara ait İnternet sitelerinin sahtesini yaparak, sosyal medya uygulamalarına yerleştirdikleri reklamlarla vatandaşları yaptıkları sahte banka sitelerine yönlendirdiklerini ve bu yöntemle vatandaşların banka hesap bilgilerine ulaşarak hesaplarındaki parayı farklı hesaplara transfer edildiği bilgisini aldı.

Düzenlenen operasyonda dolandırıcıların kullandığı çok sayıda malzeme ele geçirildi


Ekiplerinin düzenlediği operasyonla 43 milyon liralık vurgun yapan dolandırıcılık çetesi çökertildi.

Dolandırıcılar Twitter’a verdikleri ilanlarla vatandaşı kendi kurdukları paravan internet sitelerine çekmeye çalışırken sosyal medya mecrası da bu ilanlara alet oluyordu. Twitter konu hakkında sozcu.com.tr'nin sorularını yanıtsız bırakmıştı.



Ekiplerin düzenlediği operasyonla çetenin çökertilmesinin ardından artık vatandaşlar sosyal medyada bu gibi ilanlarla daha az karşılaşacak.