TBB ve TFF Başkanlarının bu akşam yapılandırma ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Saat 11.48 itibarıyla Beşiktaş hisseleri yüzde 5.06, Fenerbahçe 4.97, Galatasaray hisseleri yüzde 4.13 primli hareket ediyor. Trabzonspor hisseleri ise yüzde 2.68 primli.

TRT Spor'da yer alan haberde ağır borç yükü altındaki futbol kulüplerinin durumunu konuşmak için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın ve Süper Lig Kulüp Başkanları Ziraat Bankası genel müdürlüğünde bir toplantı yaptığı belirtildi.


[old_news_related_template title="Herkese yapılandırma var vatandaşa yok" desc="Türkiye'nin dev şirketlerinin kredi borçları yapılandırılıyor. Zorda kalan patron konkordato ilan ediyor bir süre kafası rahat geziyor. Şimdi de döviz geliri olmadan yapılan sorumsuz harcamalarla borca batık olan futbol kulüpleri kurtarılıyor, borçları yapılandırılacak. E şimdi vatandaş soruyor: Benim kredi kartı borcunu da bir yapılandırıversek olmaz mı?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/shutterstock_1271718340_16_9_1546841753.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/herkese-yapilandirma-var-vatandasa-yok-3013848/"]

4 BÜYÜKLERİN BORCU 10 MİLYARIN LİRAYI GEÇTİ


Haberde, kulüplerin borçlarının yeniden yapılandırılması ve vadelendirilmesinin konuşulduğu toplantıda kulüplere 31 Ocak'a kadar gelir gider bilançolarını hazırlamaları için süre verildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Bilançoları inceleyecek olan TBB ve konsorsiyum ortakları her kulüp için farklı bir plan çıkaracak. Borçların 5 yıla kadar taksitlendirilmesi önerisi de değerlendirelecek. Süre de borca ve bilançolara göre belirlenecek.... TBB çatısı altında tüm borçlar üstlenilecek" denildi.

Sadece dört büyük futbol kulübünün borçlarının 10 milyar lirayı geçtiği belirtiliyor.

REUTERS