Ulu Önder Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ve çocukluk yıllarının bir kısmını geçirdiği Selanik’teki Atatürk Evinde restorasyon yapıldı. Evin tarihi dokusu bozuldu. Salona sarı, kırmızı ve lacivert renkli puflar konuldu. Ahşap merdivenlere de alüminyum trabzanlar takıldı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Genel Başkan Meral Akşener’in Batı Trakya’daki programlarının ardından İYİ Partili Milletvekilleriyle birlikte Selanik’teki Atatürk Evini ziyaret etti. Türkkan SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada,“Evi ziyaret eden herkes hayal kırıklığına uğruyor. Orjinal hali gitmiş, yerine ucube bir şey çıkmış. Kullanılan eşyaları görün acırsınız. Sarı, kırmızı, lacivert puflar, alüminyum merdiven trabzanı ve bir sürü daha tuhaflıklar var” dedi ve şunları söyledi:

[caption id="attachment_5257561" align="alignnone" width="880"] Lütfü Türkkan[/caption]

İLK RESTORASYON DA SORUNLUYDU

“Atatürk’ün doğduğu ev sanki bir ‘Pul Müzesi’ olmuş. Bazı eşyalar alınıp Türkiye’ye getirilmiş. Bunlar derhal geri taşınmalı ve ev eski haline getirilip, tarihi dokuya uygun olarak restore edilmeli. Renkli pufların salonda ne işi var ? Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev bu görüntüden kurtarılmalı.’


KONU MECLİS’E TAŞINMIŞTI

Selanik’teki ev 2013 yılında da restorasyon geçirmiş ve odalara ekranlar ve TV’ler konulmuştu. İlk restorasyon sonrası evi ziyaret eden CHP Tekirdağ eski Milletvekili Emre Köprülü, “Bu restorasyon Atatürk’e saygısızlık’’ diyerek konuyu TBMM gündemine getirmişti.

CHP milletvekili Köprülü, “Müzede Atatürk’e ait hiçbir şey kalmamış. Anlamsız biçimde çocuk odası dizayn edilmiş. Odalarda televizyon var. Gelenler hayal kırıklığına uğruyor. Bu durum Atatürk’e büyük saygısızlıktır” demişti. Köprülü’nün bu konudaki soru önergesini ise dönemin Kültür Turizm Bakanı Ömer Çelik cevaplandırmamıştı.