İstanbul Anadolu Adliyesi’nde bulunan kafeteryalarda bir yıl içinde yapılan zamlar adliye personeli ile avukatların tepkisine neden oldu. Diğer adliyelerdeki fiyatlarla karşılaştırma yapan bir avukat, fahiş fiyat uygulanması üzerine Sosyal İşler Müdürlüğü’nün kapısını çalarak, bilgi talep etti. Cevap alamayınca da suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan adliye personeli ise, yapılan zamlara tepki olarak çay içmeme kararı aldı. Anadolu Adliyeleri Sendikası aracılığıyla ve sosyal medya üzerinden duruma tepki gösteren çalışanlar, fiyatlar geri çekilene kadar, çay ocaklarından alışveriş yapmayacaklarını duyurdular.

[caption id="attachment_5252048" align="aligncenter" width="880"] Adliyede bir kahve bir çay ve bir küçük suyun fiyatı 18 lira...[/caption]

AVUKAT SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Suç duyurusunda bulunan avukat Şeref Şahin dilekçesinde zamanının çoğunu Anadolu Adliyesi’nde geçirdiğini belirterek, “Avukatların istifadesine sunulan diğer iş ocaklarındaki ürünler, bırakalım bir stajyer avukatı ortalama bir avukatı dahi maddi gücünü zorlayacak cinsten pahalıdır” ifadelerine yer verdi.

BİLDİRDİ, GERİ DÖNÜŞ ALAMADI

Savcılığa verdiği ifadede ise avukat şunları kaydetti; “Adliye içerisinde D ve E blokta faaliyet gösteren kafeteryalardaki yiyecek ve içecekler ile adliye genelindeki avukatlara hizmet veren çay ocaklarında satılan içecek fiyatları fahiş seviyededir. D bloktaki kafeteryada 1 adet bitki çayı 13 buçuk lira, E bloktaki kafeteryada çay 3 buçuk lira gibi fiyatlara satılmaktadır. Karşılaştırma yaptığım diğer adliyeler ve adliyenin yanındaki Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki fiyatlar adliye fiyatlarının çok altındadır. Bu hususu İstanbul Anadolu Sosyal İşler Müdürlüğüne yazılı olarak bildirdim ancak 30 gün içinde dilekçeme cevap verilmedi”

Avukat ayrıca durumu İstanbul Barosu’na da bildirdi.

PERSONEL ÇAY İÇMEMEYE KARAR VERDİ

Anadolu Adliyeleri Sendikası tarafından yapılan duyuruda da “Hiçbir duyuru olmaksızın marka fiyatları 1 TL’ye çıkarılarak, çay ocaklarında yapılan her alışverişte; tek seferde yüzde 25, son 3 ay içerisinde ise yüzde 100 zam yapılmıştır. Fiyatlar geri çekilene kadar adliye çalışanlarımızın çay ocaklarından alışveriş yapmamalarını duyuruyoruz” denildi.