Bayrampaşa Meyve ve Sebze Hali’nde incelemelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul Halciler Derneği’ni de ziyaret etti. Dernek yöneticileri ile görüşen Tekin, daha sonra hal esnaflarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Tekin, sebze meyve fiyatları ile ilgili de bilgi aldı. Sorunları Tekin’e anlatan esnaf, ekonomik kriz sebebiyle satışların düştüğünü belirtti.

“DEMEK Kİ BURADA BİR SORUN VAR”

Sebze meyve fiyatlarının cep yaktığını belirten Gürsel Tekin, şöyle konuştu: “İstanbul’un büyük pazarlarını dolaştım. Pazarlarda şu anda yangın var. Pazarcı memnun değil, hal esnafı memnun değil, üretici memnun değil, hele vatandaş bu durumdan hiç memnun değil. Demek ki burada bir sorun var. Bu sorunlar çözülmediği takdirde derinleşerek için çıkılamaz bir hal alacaktır. Ülkeyi yönetenler hamaseti bırakıp tıpkı benim gibi pazarları gezecekler”

“BİZİM YENİDEN ÜRETEN BİR ÜLKE OLMAMIZ LAZIM”

Haldeki fiyatları değerlendiren Tekin, “Halde bamya fiyatı 12 lira. Bu sebze vatandaşın önüne gelene kadar 20 lirayı buluyor. Emekliye, işçiye, dar gelirliye siz yemeyin diyorlar. Vatandaşlar borç batağında yaşıyor. Binlerce vatandaş icralık olmuş durumda. Üstüne de sebze meyvenin pahalılığı eklenince vatandaş tam anlamıyla mağdur oluyor. Hal esnafı da çok mağdur oluyor. Aldıkları sebze ve meyveleri satamıyorlar. Vatandaşın alım gücü düşmüş durumda. Ülkede tarımın bitirilmesinin sonucunu yaşıyoruz. Bizim yeniden üreten bir ülke olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

TEKİN: SOSYAL YAPI BOZULDU

İstanbul’da yaşanan kayıt dışı göçmen konusuna da değinen CHP’li Tekin, “Benim İstanbul’da gezip gördüğüm kadarıyla 30’dan fazla yabancı mahalleleri kurulmuş durumda. Kendi marketlerini, berberlerini açan bu yabancılar gettolaşmış durumda. Tarihi yarımadaya gidildiğinde akşam 20.00’den sonra neredeyse sokaklarda hiç Türk göremezsiniz. Bu durumun mutlaka düzeltilmesi lazım. Elbette savaştan kaçarak ülkemize sığınan vatandaşları ölüme terk edelim demiyoruz. Ama hızlı bir şekilde Suriye’de barışın sağlanması lazım. Bu barışın tesisi için ana muhalefet canla başla çalışıyor. Ama hükümet ana muhalefet partisiyle hareket etmek yerine Rusya ve İran’la hareket ediyor. Ama Rusya’ya da güvenilmeyeceğini geçen gün gördük” şeklinde konuştu.

GİDEN SURİYELİLER GERİ DÖNÜYOR

“Kayıt dışı göçmenlerin sebep olduğu birçok sorun yaşanıyor” diyen Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü; “Polisin başarılı çalışmaları sayesinde olaylar çok büyümeden önleniyor. İstanbul Valiliği’nin aldığı kararla Suriyeliler kayıtlı olduğu illere gönderilecekti. Binlerce lira masraf edilerek diğer illere gönderilen Suriyeliler 2-3 gün sonra tekrar geri dönüyor. Bu yapılan devletin parasını israf etmek, milletin gözünü boyamaktır”