MYK sonrası açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Belediye başkanları görevden alındı. Ülkemizde belediye başkanı olmanın koşulları bellidir. Bundan daha 5 ay önce adli sicilleri temiz olan ve YSK tarafından adaylıkları uygun görülen başkanlarının görevden alınması seçime girmek serbest, seçilmek yasak anlamına gelen bir karardır. Görevden almalar siyasidir. Hukukun üstünlüğü yok sayılmıştır. dedi.

Öztrak, "CHP, milletin hukukuna sahip çıkmayı, demokrasiye sahip çıkmak olarak görür. Ahmet Davutoğlu ve sandıktan çıkan belediye başkanları istifa etmeye zorlandığında da aynı tavrı ortaya koyduk. Sandık hukukuna vurulan her darbe Türkiye'ye vurulan darbedir. Seçimle gelen seçimle gider. Seçimle gelen kayyum ile giderse seçim anlamını kaybeder. Millet iradesi ile inatlaşılmaz.Demokrasiden, hukukun üstünlüğü tarafında olduğumuz bir kere daha ilan ediyoruz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Doğu Akdeniz açıklamalarına ilişkin gelen soruya Öztrak, "Bugün tek bir soruya cevap vereceğim. Yarın geniş bir açıklama yapacağım. Sabah gelen haber gündemi oluşturdu. Bugünkü MYK toplantısı ile ilgili açıklama yapacağım. Bizim buradaki gemilerden haberimiz olduğunu iddia edenlerin genel başkanımızın ne dediğini anlamak istemedikleri açık seçik ortada.

Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin ekonomik lideri olacağımız tartışılıyordu. Bu sene başında Akdeniz'de kıyısı olan 7 ülkenin Gaz forumunda Türkiye'nin adı bile geçmiyor. Türkiye'nin gücüne, stratejik konumuna bakınca en önemli ülke olmamız gerekirdi. Ülkeler bir araya geliyor, Türkiye burada neden yok? Türkiye'nin bölgedeki ülkelerle barışması lazım. Türkiye'nin bu bölgede ortaya çıkacak refah hareketine hem katkıda bulunmalı hem de payını almalı. Genel Başkanımız orada ne olduğunu günbegün izliyor. Biz bir konunun da altını çiziyoruz. Bizim karşı çıktığımız Türkiye'nin bu bölgeden yalnızlığının dayanılmaz hafifliğidir" yanıtını verdi.