Kartal'da, geçtiğimiz çarşamba günü 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi sonucu 21 kişinin hayatını kaybetmiş, 14 kişi de yaralanmıştı. Yaşanan olaya ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında çöken binanın kolonlarından beton ve demir kalitesinin tespiti için numuneler alındı.

[caption id="attachment_3481678" align="alignnone" width="1200"] Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın inşasında deniz kabuğu kullanıldığına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.[/caption]

Alınan örneklerden malzeme kalitesinin tespit edileceği belirtilirken betonda kullanılan kumun da özellikle inceleneceği kaydedildi.

KUSUR TESPİTİNE YÖNELİK DELİL TOPLANIYOR


Görevlendirilen cumhuriyet savcılarının, enkaz alanında bilirkişi eşliğinde delillerin toplanması yönündeki çalışmaları sürdürdüğü bilgisine ulaşıldı. Öte yandan, kusurların tespitine yönelik olay yerindeki incelemeler ve delil toplama işlemleri devam ediyor.

[caption id="attachment_3481685" align="alignnone" width="1200"] FOTO: AA[/caption]

[old_news_related_template title="Kartal'da riskli binanın yıkımı sürüyor" desc="Kartal'da çöken ve 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğindeki 10 katlı Yunus Apartmanı'nın yıkımı sürüyor. Yıkımına başlanan binada yaşayanlara dairelerine girip değerli eşyalarını almaları için sadece 5 dakika izin verildi. Apartmanların daha sonra içindeki eşyalar ile birlikte yıkımına başlandı. Yunus Apartmanı'nın dışında 7 binanın daha yıkılacağı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/yunus-apartmani-sozcu2_16_9_1549874857.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kartalda-riskli-binanin-yikimi-suruyor-3479053/"]