AKP'nin ilk Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamasında, "Sizin haberinizden sonra Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan beni telefonla aradı. Geçmiş olsun dileklerini iletti." demişti

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ahsen Unakıtan'ın sözleri sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ahsen Unakıtan arasında herhangi bir telefon görüşmesinin gerçekleşmediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir internet sitesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın 'merhum Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan’ı oturduğu villanın çatısının ‘kanuna aykırı’ olduğu gerekçesiyle Üsküdar Belediyesi tarafından yıkılması nedeniyle telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği' şeklinde bir haber yer almıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ile Ahsen Unakıtan arasında herhangi bir telefon görüşmesi olmamıştır."


NE OLMUŞTU?


İstanbul’da kaçak yapılaşmaya karşı başlatılan mücadele bir dönem AKP’nin en çok tartışılan isimlerinden, merhum Kemal Unakıtan Ailesi’ni vurmuş, kaçak olduğu için geçmişte tartışma konusu olan ve daha sonra imar artışıyla yasal hale getirilen Unakıtan Ailesi’ne ait villada dün yıkım gerçekleştirilmişti.

Yıkım sırasında merhum Kemal Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan, zabıta ekiplerinin kendisini 'tartakladığını' iddia etmişti.

[caption id="attachment_5482077" align="aligncenter" width="1000"] FOTO:depophotos – AKP hükümetlerinin ilk Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Erdoğan’ın en yakın çalışma arkadaşlarından birisiydi.[/caption]

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da sitem eden Unakıtan "Benim hiçbir zaman Cumhurbaşkanı’na ulaşma gibi bir durumum olmadı. Çünkü etrafını öyle bir zırh sarmış ki… Ben kendisini severim. 1970 yılından beri tanırım. Eşim SEKA müdürüyken kendisini vazifeye davet etmişlerdi. Fakat etrafı bugün zırhla çevrili. Hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Ne korumasına ne kendisine. Ne de kendisi açıp ‘Ahsen yenge nasılsın?' diyor. Ben nasıl ulaşayım nasıl söyleyeyim? Zaten Üsküdar Belediyesi AK Parti'nin belediyesi." demişti.

[old_news_related_template title="Türkiye bu ayıbı konuşacak! Ahsen Unakıtan'ı tartakladılar..." desc="AKP'nin ilk Maliye Bakanı merhum Kemal Unakıtan'ın 1983'ten beri oturduğu ve 2006 yılında yıkıp yeniden yaptırdığı Küçükçamlıca'daki villasının çatısı, AKP'li Üsküdar Belediyesi tarafından 'kanuna aykırı' olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Sözcü'ye konuşan Ahsen Unakıtan, AKP'li belediyeyi suçlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da sitem etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/29/iecrop/ahsen-unakitan-foto-sozcu-yan_16_9_1575032126.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/turkiye-bu-ayibi-konusacak-ahsen-unakitani-tartakladilar-5480612/"]