Ankara’nın Çubuk ilçesi Akkuzulu Mahallesi’nde 21 Nisan Pazar günü şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı’nın cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kalabalık bir grup tarafından saldırıya uğramış saldırganlardan Osman Sarıgün CHP liderine yumruk atmıştı.

Saldırıya ilişkin Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında direkt fiziki müdahalede bulunan 11 kişinin kimliği tespit edilmiş, Osman Sarıgün’ün de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 3’ü savcılıktan serbest bırakılırken, 5’i ise adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün ise gözaltı süresi uzatılmıştı. Sarıgün, jandarmadaki işlemlerinin ardından dün Çubuk Adliyesi’ne getirilmiş savcı tarafından sorgulandıktan sonra nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Mahkeme ise Sarıgün'ü, adli kontrol hükümleri uygulanarak, serbest bırakmıştı.

"TÜRKİYE'NİN KAHRAMANI"


Serbest bırakıldıktan sonra Akkuzulu Mahallesi’ndeki evine geri dönen ve adeta tebrikleri kabul eden Sarıgün, ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçiler arasında yer alan AKP'nin Etimesgut belediye başkan aday adayı Önder Gökçekaya, sosyal medya hesabından Sarıgün'ün elini öperken çekilen fotoğraflarını paylaştı.

Osman Sarıgün'le birlikte kamera karşısına geçerek canlı yayın da yapan Önder Gökçekaya, saldırgan Sarıgün'ü "Türkiye'nin kahramanı" olarak takdim etti. Kamerayı Kılıçdaroğlu'nu yumruklayan AKP'li saldırgan Sarıgün'de çeviren Gökçekaya, 'Osman amca Türkiye'ye selam söyle' dedi Bunun üzerine Sarıgün, canlı yayında "Türkiye'ye selam olsun, devlet büyüklerimin ellerinden öperim, hepsine başarılar dilerim" dedi.

[caption id="attachment_4547528" align="alignnone" width="891"] Önder Gökçekaya (sağda) ve beraberindekiler Osman Sarıgün'ü ziyaret edip elini öptü[/caption]

[caption id="attachment_4547584" align="alignnone" width="800"] Gökçekaya o anları da sosyal medya hesabından yayınladı[/caption]

Saldırgan Osman Sarıgün, serbest kaldıktan sonra döndüğü köyünde böyle karşılandı. O anların görüntüsünü CHP Milletvekili Tuncay Özkan paylaştı.



 

 

[old_news_related_template title="AKP'li başkandan tepki çeken paylaşım" desc="AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün'ün serbest bırakılmasıyla ilgili tepki çeken bir paylaşımda bulundu ve 'Siz haininize sahip çıkarken, biz yiğitlerimizi size yedirmeyiz' açıklaması yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/24/iecrop/kilicdarogluna-saldiri-880_16_9_1556100710.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/akpli-baskandan-tepki-ceken-paylasim-4547052/"]